DOLAR
32,2362
EURO
35,0033
ALTIN
2.502,08
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Babacan Holding Gaziantep’te 200 kişilik barınma ihtiyacını karşıladı

Gayrimenkul dalındaki 22 yılı boyunca binlerce aileyi konut sahibi yapan Babacan Holding’in İdare Konseyi Lideri İbrahim Babacan, “Depremin birinci gününden itibaren alana indik.

Babacan Holding Gaziantep’te 200 kişilik barınma ihtiyacını karşıladı
29.02.2024 19:24
0
A+
A-

Gayrimenkul dalındaki 22 yılı boyunca binlerce aileyi konut sahibi yapan Babacan Holding’in İdare Heyeti Lideri İbrahim Babacan, “Depremin birinci gününden itibaren alana indik. Süratli bir halde 1+1 daire formundaki yapıları tasarlayıp üreterek afetzedelerin hizmetine sunduk. 200 insanımızın barınma gereksinimini karşıladık. Bu sayede bölgede kurulan 10 binlerce barınma ünitesine ilham olduk” diye konuştu.

Markalı konut kesiminin yenilikçi markası Babacan Yapı’yı da bünyesinde bulunduran Babacan Holding, tüm Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat sarsıntısının açtığı yaraları sarmak için büyük felaketin birinci gününden beri çalışmalarını sürdürüyor. Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vilayetlerden Gaziantep’te, sarsıntının çabucak akabinde bir hayat merkezi tasarlayan şirket, 200 kişinin barınma muhtaçlığını karşıladı. Yerleşimin 1 yıl evvel başladığı projede, daire formunda tasarlanan yapılar afetzedelerin tüm gereksinimlerini karşılıyor.

Gaziantep’ten başlayıp, sarsıntıdan etkilenen öteki vilayetlere de barınma gereksinimi kapsamında takviye vermeye devam edeceklerini söz eden Babacan Holding İdare Şurası Lideri İbrahim Babacan, “Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde zelzelenin çabucak akabinde süratli bir formda seferber olduk. Birinci andan itibaren sarsıntıdan etkilenen kentimize yardıma koştuk ve vatandaşlarımızın temel gereksinimlerini karşılamak istedik. Ardından konteynır yerleştirmek yerine, acil bir formda barınma yapılarımızı inşa ederek depremzedelerin kullanımına açtık. O devir ortaya koyduğumuz bu prototip modeli Etraf, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un teklifiyle, İNDER ve GYODER üzere paydaş kurumlarla da paylaştık. Plan ve projelerimizi kendilerine ilettik. Burada bir numaralı motivasyonumuz oradaki insanlarımızın hayatına dokunmak, yaraları bir nebze olsun sarmaktı. Bağış yapıp çekilelim, kendi vicdanımızı rahatlatalım istemedik. Mühendislerimizle, işverenimizle bilfiil alanda olduk, kurulan 10 binlerce barınma ünitesine ilham olduk” diye konuştu.

“Yaralarımızı sarıp, yeni bir ömür inşa etmeye devam edeceğiz”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İbrahim Babacan, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Babacan Holding olarak, 2002’den bu yana kuruluş maksadımız, faaliyet gösterdiğimiz tüm dallara yenilikler getirmek, toplumsal hayatın her alanında hizmet verecek faaliyetlerde bulunmaktı. Bu yaklaşımımızı, 6 Şubat zelzelesiyle büyük hasar gören kentimiz Gaziantep’te sürdürüyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.