DOLAR
32,2183
EURO
35,0203
ALTIN
2.500,70
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Taşkesiği Mahallesi’ne Silaj Makinesi Hibe Etti

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, makine ve tohum takviyeleriyle çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Taşkesiği Mahallesi’ne Silaj Makinesi Hibe Etti
13.10.2023 21:48
0
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, makine ve tohum destekleriyle
çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Korkuteli’nin Taşkesiği Mahallesi’ne silajlık mısır tohumu ve silaj yapma makinesi hibe eden Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin kışlık kaba yem muhtaçlıklarının üretimine katkı sağlıyor. Yapılan dayanakla Taşkesiği’nde 100 dönüm arazide yaklaşık 900 ton silajlık mısır üretildi.
Yerelden kalkınma unsuruyla çiftçilere yönelik cet tohum buğdayı, fidan ve fide desteği
sağlayan Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Korkuteli Taşkesiği Mahallesi’nde 100 dönüm yerde silajlık mısır tohumu takviyesinde bulundu. Yetişen mısırların hasat kademesinde çiftçilerin talebi doğrultusunda silaj yapma makinesi hibesinde de bulunan Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin makine için kullanacağı maliyeti ortadan kaldırdı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan silaj makinesi takviyesi ile hasat süreçleri de daha verimli ve süratli bir biçimde gerçekleşti. Yapılan dayanakla 100 dönüm topraktan yaklaşık 900 ton silajlık mısır üretildi. Çiftçiler, Lider Muhittin Böcek’e dayanaklarından ötürü teşekkür etti.
TOHUM VE MAKİNE DAYANAKLARIYLA ÜRETİME KATKI SAĞLIYORUZ
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi İffet Yurtsever, silajlık mısır ve
tarım aletleri takviyeleriyle çiftçilerin üretimine katkı sağladıklarını söyledi. Yurtsever,
“Daha evvel tohumlarını hibe ettiğimiz silajlık mısır hasadındayız. Yeniden hibe olarak
verdiğimiz silaj yapma makinesi ile çiftçilerimiz hasatlarını çarçabuk yapıyor. Çiftçilerimize sorduğumuzda yalnızca taban gübresi kullandıklarını ve farklı bir ilaç ve gübreleme yapmadıklarını söylüyor bu da maliyetin önemli manada düşmesi demek. Çiftçilerimizin maliyet açısından kıymetli bir kalem olan kaba yem gereksinimlerini sağladığımız desteklerle düşürmek için çalışmalarımızı ve dayanaklarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
ÇİFTÇİNİN ÜRETİM MALİYETİ CEBİNE KALDI
Taşkesiği Muhtarı Mehmet Öz, Lider Muhittin Böcek’ten silaj makinesi dayanağı talebinde bulunduklarını taleplerinin kısa müddette gerçekleştiğini söyledi. Öz, “Silaj makinesi maliyetli bir makine daha evvel kiralama tarzı ile işlerimizi yaptırıyorduk. Dönümde bize 1000 TL’ye maliyeti oluyordu. Makine talebi akabinde ekecek mısırımız yoktu. Tohum istedik yine kırmadı. Çiftçinin, köylünün dostu olan Muhittin Böcek Liderimiz hem makineyi verdi hem de silajlık mısır tohumu verdi. Hasadımızı gerçekleştirdik eserlerimiz çok kaliteli çok mutluyuz. Hayvanlarımıza fenni yem veriyorduk. Bunun maliyeti yılda 250-300 bin lirayı buluyordu. Lakin bu sene gönderilen tohum ve makine ile bu maliyeti sıfıra indirdik. Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyoruz” dedi.
DESTEKLERDEN ÖTÜRÜ ÇOK MUTLUYUZ
Mısır hasadını yerinde inceleyen 76 yaşındaki İbrahim Gülbahar, yapılan dayanaklardan dolayı çok keyifli olduğunu tabir ederek lider Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Gülbahar, “ Muhittin Böcek, bu memlekete çok faydalı işler yaptı. Silaj makinesi de gönderdi ona çok selamlar gönderiyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.