DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
32°C
Ankara
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Çaylı’da Çiftçilerin Tartı Sorunu Çözüldü

Nilüfer Belediyesi, Çaylı Mahallesi’nde hizmete soktuğu kantar ile bölgedeki çiftçilerin ürünlerini tartma konusundaki problemlerini tahlile kavuşturdu

Çaylı’da Çiftçilerin Tartı Sorunu Çözüldü
21.10.2023 14:48
1
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, Çaylı Mahallesi’nde hizmete soktuğu kantar ile bölgedeki çiftçilerin ürünlerini tartma konusundaki meselelerini tahlile kavuşturdu.

Nilüfer Belediyesi ziraî çalışmalara verdiği takviyeyle kırsal bölgelerdeki çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Çiftçilerin bilhassa hasat devrinde eserlerini tartmak için ihtiyacı olan kantar Nilüfer Belediyesi tarafından Çaylı Mahallesi’ne kuruldu. 16 metre uzunluğunda ve 80 ton yük tartma kapasitesine sahip kantar, Çaylı Ziraî Kalkınma Kooperatifi’nin denetiminde çiftçinin hizmetine sunuldu.

Bölge halkının etkin olarak kullandığı kantarın yalnızca Çaylı Mahallesi’ne değil, başta Konaklı olmak üzere etraftaki başka yerleşim yerlerine de hizmet verdiğini tabir eden Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, “Bunlar küçük ayrıntılar lakin çiftçimiz için önemli ayrıntılar. Kâfi ki çiftçimiz topraktan uzaklaşmasın, artan maliyetlerden bunalıp üretmekten vazgeçmesin. Biz herkesi üretime teşvik etmek için elimizden gelen takviyesi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Hizmetin kendileri için büyük bir gereksinimi karşıladığını tabir eden bölgedeki çiftçiler ise, evvelden yaz aylarında kavun, karpuz, buğday üzere hasat edilen eserleri tartmak için özel firmalardan takviye istediklerini ve çok zorluk çektiklerini belirterek, Nilüfer Belediyesi’nin desteği sayesinde bu meseleden kurtulduklarını vurgulayıp, Lider Erdem’e teşekkür ettiler.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.