DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Cumhuriyet için Tophane’den Mudanya’ya pedalladılar

Bine yakın bisiklet tutkununun katıldığı “Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu”, bu yıl “Cumhuriyet için Pedal” temasıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet için Tophane’den Mudanya’ya pedalladılar
17.09.2023 18:00
0
A+
A-

Bine yakın bisiklet tutkununun katıldığı “Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu”, bu yıl “Cumhuriyet için Pedal” temasıyla gerçekleşti. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Erdem’in başlangıcını yaptığı çeşide katılan bisikletliler, Tophane’den Mudanya’ya Cumhuriyet için pedalladı.

Tophane Rotary Kulübü’nün tertibi, Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de katkılarıyla her yıl farklı bir temayla düzenlenen “Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu”, bu yıl da geniş iştirakle gerçekleşti. Bu yıl 15’incisi düzenlenen bisiklet çeşidinin teması, Cumhuriyet oldu. “Cumhuriyet için Pedal” sloganıyla düzenlenen çeşide bine yakın bisiklet tutkunu katıldı. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Bisikletli Zabıta Takımı de,  tıptaki yerini aldı. Tıpkı vakitte 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası içinde gerçekleştirilen bisiklet cinsinde, kentsel hareketlilik, sürdürülebilir alternatif ve pak ulaşıma da dikkat çekildi.

Sabah saatlerinde Tophane Saltanat Kapı önünde toplanan bisikletliler, başlangıç için yerlerini aldı. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, Tophane Rotary Kulübü Devir Lideri Dr. Sabahat Karakaşlılar, Rotary 2440. Bölge Federasyon Periyot Lideri Ayda Özeren, Nilüfer Kent Kurulu Lideri Neslihan Binbaş da cins başlangıcına katılarak, bisiklet tutkunlarının heyecanına ortak oldu. Tıbbın başlangıcında konuşan Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, bisiklet kullanımını önemsediklerini vurgulayarak Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu’na 15 yıldır dayanak vermenin memnunluğunu yaşadıklarını söyledi. Tipe katılan bisiklet sevdalılarına teşekkür eden Lider Turgay Fazilet, “Çevre hassaslığı olan beşerlerle yan yana olmak çok manalı. Bu yıl 100. yılında Cumhuriyet için pedal çeviriyoruz. Ve buradan ‘Yaşasın Cumhuriyet’ diye haykırıyoruz. Başarılı ve sağlıklı bir çeşit olmasını diliyorum” dedi.

Bursa Tophane Rotary Kulübü Periyot Lideri Dr. Sabahat Karakaşlılar ile Nilüfer Kent Kurulu Lideri Neslihan Binbaş da, tipe katılanlara teşekkür ederek, başarılı bir cins olması dileğinde bulundu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Konuşmaların akabinde Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, 15. Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu’nun başlangıcını yaptı. Bine yakın bisiklet sevdalısı, Tophane Saltanat Kapı önünden coşku içinde başlayan yaklaşık 35 kilometrelik bisiklet cinsini, Atatürk Caddesi ve Acemler Kavşağı’ndan geçerek, Mudanya Mütareke Meydanı’nda noktaladı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.