DOLAR
32,2183
EURO
35,0203
ALTIN
2.500,70
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

DEÜ’lü Tekvandocu Türkiye şampiyonasından Gümüş madalya ile döndü

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rüzgârı esti.

DEÜ’lü Tekvandocu Türkiye şampiyonasından Gümüş madalya ile döndü
01.02.2024 12:12
0
A+
A-

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rüzgârı esti. Türkiye genelinde 65 farklı üniversiteden 300’ü aşkın atletin ter döktüğü şampiyonaya dört atleti ile katılan DEÜ, 57 kilo bayanlarda DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hayrunnisa İzmir ile finale kalarak gümüş madalyaya uzandı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, son bir ayda sporun farklı branşlarında gelen 9’uncu madalyanın kıymetine vurgu yaparak, DEÜ’nün spordaki muvaffakiyet istikrarına değindi. Rektör Hotar, “Yatırımlarımızla Üniversitemizin atlet kimliğini müdafaaya ve geliştirmeye kararlıyız. DEÜ’lü atletlerimizin muvaffakiyetleri sporun farklı branşlarında artarak devam ediyor. Onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

29-31 Ocak 2024 tarihleri ortasında Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) rüzgârı esti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Erzurum Teknik Üniversitesi konut sahipliğinde düzenlenen şampiyonaya dört atleti ile katılan DEÜ, 57 kilo bayanlarda DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Hayrunnisa İzmir ile gümüş madalyaya uzandı. Türkiye genelinde 65 farklı üniversiteden 300’ü aşkın atletin katıldığı turnuvada sergilediği başarılı performans ile finale kalan ve gümüş madalya elde eden DEÜ’lü Hayrunnisa İzmir, elde ettiği derecesiyle 8-14 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan 11. Memleketler arası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasına da direkt katılma talihi elde ederek; Türkiye’yi memleketler arası arenada temsil etmeye hak kazandı. Hayrunnisa İzmir, 2017 yılında Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda ikincilik elde ederek değerli bir muvaffakiyete daha imza atmıştı.

1 AYDA 9’UNCU MADALYA

Üç gün boyunca nefes kesen çabalara sahne olan ve izleyenlerin büyük beğenisini toplayan şampiyonada DEÜ’yü 57 kilo bayanlarda Hayrunnisa İzmir’in dışında üç atleti daha temsil etti. 80 kiloda Onur Kadir Kılıç, 63 kiloda Furkan Kadir Gürel ve 68 kiloda Yiğit Doğanay, mindere çıktılar. Nefes kesen gayretler sergileyen Kılıç, Gürel ve Doğanay, çeyrek final yolunda rakiplerine elenerek turnuvaya veda ettiler.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Milli atletlere mesken sahipliği yapan ve spora yönelik başarılarıyla dikkat çeken DEÜ’nün bu alandaki yatırımlarının kıymetine değinen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, son bir ayda sporun farklı branşlarında gelen 9’uncu madalyanın ehemmiyetine vurgu yaptı. DEÜ’nün spordaki muvaffakiyet istikrarına değinen Rektör Hotar, “Yatırımlarımızla Üniversitemizin sportmen kimliğini müdafaaya ve geliştirmeye kararlıyız. Bu emeklerimizin karşılığını almaya da bir yandan devam ediyoruz. Büyümesini sürdüren spor fakültemize son periyotta yeni kısımlar katıldı ve imkanlarımız genişledi. Fakültemiz, büyük emek verilen çalışmalarla Türkiye’de hudutlu sayıda olan akreditasyon evraklı spor bilimleri fakülteleri ortasına katıldı. Tüm bu göstergeler ulusal ve milletlerarası spor turnuvalarına da yansıyor ve DEÜ’lü sportmenlerin muvaffakiyetleri artıyor. Erzurum’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında gümüş madalyaya uzanan atletimiz Hayrunnisa İzmir başta olmak üzere tüm atletlerimizi ve emeği geçen hocalarımızı, antrenörlerimizi, Fakültemiz yetkililerini kutluyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

HOTAR’A TEŞEKKÜR

Sporcularla Erzurum’da bulunan ve DEÜ’lü öğrencilere antrenörlük yapan DEÜ Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nden Dr. Caner Çetinkaya ise sahip olduğu eğitim-öğretim kalitesi, altyapı yatırımları ve tesis üzere ölçütlerle Dokuz Eylül Üniversitesi Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nin, Türkiye’nin önde gelen spor fakültelerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Devir boyunca sıkı çalışmalarla muvaffakiyete taban hazırladıklarını ve nihayetinde emeklerinin karşılığını aldıklarını belirten Çetinkaya, “DEÜ’lü atletlerimizin çabaları, turnuvaya katılanlar tarafından da tam not aldı. Üniversitemizi her tertipte olduğu üzere bu şampiyonada da en âlâ biçimde temsil etmeye çalıştık. Önümüzdeki devirde de yeni amaçlarımıza kilitlenecek, muvaffakiyete ulaşmaya çalışacağız. Bizlere sunduğu tüm imkanlar ve takviyeleri için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a ve Fakülte Dekan Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Fethi Arslan’a, bir sefer daha teşekkür etmek istiyorum” sözünde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.