DOLAR
32,1961
EURO
35,0588
ALTIN
2.507,13
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Doğuş Teknoloji İşletmelere Geleceği Veri ile Tahmin Etme Gücü Sunuyor

Doğuş Teknoloji, akıllı teknolojiler alanındaki bilgi birikimi ve çok sayıda kesime yönelik deneyimi ile bilgi tahminleme tahlilleri alanında pek çok dala yarar sağlıyor.

Doğuş Teknoloji İşletmelere Geleceği Veri ile Tahmin Etme Gücü Sunuyor
05.09.2023 17:12
0
A+
A-

Doğuş Teknoloji, akıllı teknolojiler alanındaki bilgi birikimi ve çok sayıda dala yönelik deneyimi ile bilgi tahminleme tahlilleri alanında pek çok bölüme yarar sağlıyor. Firmanın bu alanda en son geliştirdiği tahlil, D-Board isimli performans ve data izleme platformu oldu. D-Board ile işletmelerin bugününü yakından izlemek, yarınlarını ise gerçeğe en yakın biçimde kestirim etmek mümkün. 

Yoğun rekabet ve dalgalanmaların daima olduğu iş dünyasında bilgi idaresi ve gelecek kestirimi her geçen gün daha kıymetli bir hale geliyor. Müşterilerinin bilgi süreçlerini baştan sona, tesirli bir halde yönetebilmesini sağlayan eser ve tahliller geliştiren Doğuş Teknoloji, işletmelerin bilgilerini direkt takip edebildikleri, gelişmiş bilgi tahminleme özellikleriyle dikkat çeken D-Board isimli performans ve bilgi izleme platformunu duyurdu. 

 

“Odağımızda bilgi ve bilgi tahminleme var”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Doğuş Teknoloji Datadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özcan Çavuş, her vakit müşterilerinin bilgi süreçlerini baştan sona yönetebilmesi vizyonuyla hareket ettiklerini ve odaklarında data ve yapay zeka ile yarar sağlama olduğunu söylüyor. Çavuş, “Veri idaresi ve analitiğinin her kademesini kapsayan tahlillerimizle müşterilerimize hangi dataların, hangi kalitede ve olgunluk düzeylerinde tutulması gerektiğine dair yol gösteriyoruz; böylelikle mevcut altyapılarıyla işletme amaçlarını karşılamaları çok daha mümkün oluyor. Bu sayede müşterilerimiz, data toplama ve depolama, ahenk sağlama (KVKK/GDPR), büyük bilgi tahlili, iş zekâsı (Business Intelligence) ve ileri analitik üzere alanlarda gereksinimlerine özel tahliller elde ediyor. Farklı kademelerdeki bilgi ihtiyaçları tek bir çatı altında birleştirilerek, verimlik artırılıyor ve iş kararları daha kesin ve bilgiye dayalı bir hale getiriliyor” diyor.

Veri tahminleme tahlillerinde gelecek öngörüleri ile zenginleştirilmiş raporlar sunarak klâsik iş zekâsı raporlamasının ötesine geçtiklerini belirten Çavuş, bu öngörülerin trendleri içererek, iş kararlarını daha evvel hiç olmadığı kadar bilgiye dayalı bir hale getirdiğini vurguluyor. 

 

Anlık bilgi ile sağlam gelecek stratejisi

İşletme kararlarının gerçekçi ve yanlışsız bilgilere dayalı olarak alınmasına imkan veren performans ve data izleme platformu D-Board, şirketlerin iş performansları ile temel performans göstergelerini (KPI) anlık görselleştirip tahlil edebiliyor. D-Board taşınabilir ve web orta yüzleri üzerinden üst idare ve saha takımları, şirketin anlık performanslarını izleyip, dataya dayalı stratejik kararlar alınmasına yardımcı oluyor. Şirket idaresine hem mevcut durumu net olarak görme, hem de data tahminleme özelliği ile geleceğe yönelik stratejilerini sağlam bir temele oturtma imkanı sağlıyor. Bu yaklaşım, rekabet avantajını artırma ve daha uygun kararlar alma konusunda şirketlerde fark yaratıyor.

Özcan Çavuş, veri tahminleme projelerinin gelecekteki olay, eğilim ve sonuçları öngörme yeteneği kazandırarak kritik karar alma süreçlerini güçlendirdiğini vurguluyor. Çavuş, “Bu projeler mevcut dataların tahlili ve makine tahsili usulleriyle gelecekteki muhtemel senaryoları iddia etmeye yardımcı olarak şirketlere amaçlarına ulaşmak için bilgiye dayalı sağlam bir yol haritası sunuyor. Bu sayede işletmeler, kaynakları daha tesirli yönetebildiği üzere riskleri azaltarak rekabet avantajı da elde edebilir pozisyona geliyor.  Bildiğiniz üzere müşteri sadakatinin artırılması da şirketler için kıymetli bir maksat haline geldi. Bu noktada Doğuş Teknoloji olarak müşteri davranışlarına yönelik data tahlili formülüyle yürüttüğümüz projelerde müşteri kayıplarının kıymetli ölçüde azaldığını gözlemlediğimiz süreçler tasarladık.

 

“Bugünü D-Board, geleceği data tahminleme ile izliyoruz”

D-Board, anlık data erişimi, bilgi görselleştirme, tahlil panellerini özelleştirme, gerçek vakitli bilgi güncelleme, bilgi güvenliği ve yetkilendirme üzere bir dizi özelliği ile dikkat çekiyor. Data ve performans izleme platformu olarak çalışan D-Board, işletmelerin üst idaresi, iş ünitesi yöneticileri, pazarlama ve satış profesyonelleri, finans uzmanları ve operasyon yöneticilerini hedefliyor. 

Doğuş Teknoloji’nin Türkiye ve küresel pazarlarda teknoloji geliştiren bir marka olduğunu vurgulayan Özcan Çavuş, “Pek çok kesime teknoloji tahlilleri üreten bir firmayız. Data tahminleme teknolojilerini otomotivden finansa, e-ticaretten güce, sanayiden inşaata, lojistikten sıhhate kadar pek çok bölümdeki müşterilerimizin muhtaçlıklarını karşılamak için kullanıyoruz. D-board, işletmelerin datalarını daima izlenmesine imkan veren bir yapıda. Farklı sektörel muhtaçlıklar doğrultusunda datalar düzenleniyor ve data iddiası tahliline hazır hale getiriliyor. Data tahminlemede yarattığımız değerli iş çıktıları daima artıyor. Özetle, işletmelerin bugününü D-board, gelecekteki adımlarını ise bilgi algoritmalarıyla izliyoruz” diyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.