DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Enerjisa Enerji, yatırımlarını artırarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı sağladı.

‘Herkes İçin Daha Güzel Bir Gelecek’ vizyonuyla Türkiye’nin güç dönüşümüne öncülük eden önder dağıtım, perakende satış, müşteri tahlilleri ve emobilite şirketi Enerjisa Enerji’nin Olağan Genel Şura Toplantısı 4 Nisan 2024 tarihinde Sabancı Center’da gerçekleştirildi.

Enerjisa Enerji, yatırımlarını artırarak Türkiye’nin enerji dönüşümüne katkı sağladı.
08.04.2024 15:12
0
A+
A-

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyarak, insan ve teknoloji odağıyla daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için projeler üreten Türkiye’nin başkan elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri tahlilleri şirketi Enerjisa Enerji’nin Olağan Genel Heyet Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2023 yılına ilişkin hudutları zorlayan kıymetli ve kritik olaylar, finansal sonuçlar ve stratejik planlamalar konuşuldu.

‘Herkes İçin Daha Güzel Bir Gelecek’ vizyonuyla Türkiye’nin güç dönüşümüne öncülük eden başkan dağıtım, perakende satış, müşteri tahlilleri ve emobilite şirketi Enerjisa Enerji’nin  Olağan Genel Heyet Toplantısı 4 Nisan 2024 tarihinde Sabancı Center’da gerçekleştirildi.

Enerjisa Enerji, sürdürülebilir büyüme stratejisi ve istikrarlı bir formda sürdürdüğü yatırımları sayesinde şiddetli devirlerde dahi finansal dayanıklılığını korurken, toplumsal sorumluluklarını da göz arkası etmiyor. Yalnızca kâr odaklı değil, birebir vakitte etrafa hassas ve toplum için yarar üreten bir şirket olarak bilinirliği artan Enerjisa Enerji, kesiminde önder bir pozisyonda yer almasının yanı sıra toplum ve yatırımcılar nezdinde muteber bir marka olarak da kabul görüyor.

“Geçtiğimiz yıl içerisinde tüm iş kollarımızda yatırım amaçlarımıza ulaştık.’’

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yüksek enflasyon ve faiz oranlarının getirdiği şiddetli süreçlere karşın tüm paydaşlarına verdikleri kelamın ötesinde yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar “2023 yılı, yalnızca finansal manada değil, ülkemiz ve dünya için pek çok farklı zorluğu da beraberinde getirdi. Lakin bu zorluklara karşın, takımlarımızın dayanıklılığı ve iş modelimizin gücü sayesinde, paydaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmayı başardık. Güçlü bilançomuz ve çevik idare anlayışımız ile şebeke, teknoloji, e-mobilite ve müşteri tahlilleri alanlarındaki yatırımlarımıza artan bir ivmeyle devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl içerisinde tüm iş kollarımızda yatırım amaçlarımıza ulaştık ve sektördeki lideri konumumuzu koruduk. Yatırımlarımız yıl boyunca toplamda 15.7 milyar TL’ye ulaştı. Lakin yalnızca yatırımlarımız ile gündeme gelmiyor, daha uygun bir gelecek için yeni güç dünyasına öncülük etme vizyonumuz doğrultusunda ilerlemeye de devam ediyoruz. Önümüzdeki periyotta de istikrarlı büyüme çizgimizi sürdürürken topluma yarar sağlayacak projeler üretmeye, iş birlikleri geliştirmeye, tüm paydaşlarımız ve ülkemiz için bedel yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

“2023’ün tüm zorluklarından daha güçlü bir biçimde çıktık.’’

Geçtiğimiz yılın ekonomik dalgalanmalar ve güçlü global şartlarla dolu bir devir olduğunun altını çizen Enerjisa Enerji CFO’su Philipp Ulbrich, “Dünya genelinde güç dalında gibisi görülmemiş bir süreçten geçiyoruz. Her ne kadar bu gelişmelerden tam manasıyla izole olmasak da güçlü bilançomuz ve sağlam risk idaremizle olumsuz tesirlerini sonlu tutmayı başardık. Bilhassa Toroslar bölgesinde yaşanan zelzele felaketlerinin akabinde, yaraları sarmak ve bölge altyapısını tekrar inşa etmek için var gücümüzle çalıştık. Finansal stabilitemizi koruyarak, kriz vakitlerinde bile inanç veren bir liman olmamızı sağlayan iş modelimizin sağlamlığı ve yenilikçi projelerimiz sayesinde, 2023 yılında tüm iş kollarımızda amaçlarımıza ulaşmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Sürdürülebilir stratejimiz sayesinde 2024 yılı için müşteri tahlilleri de dahil olmak üzere yatırım planımız ile uyumlu olarak sürat kesmeden yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2024 yılında da, ‘Daha Uygun Bir Gelecek’ vizyonumuz doğrultusunda finansal sağlamlığımızı daha da güçlendirerek, yenilikçi tahliller ve sürdürülebilir projeler aracılığıyla Türkiye’nin kararlı güç dönüşümüne öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Enerji dönüşümündeki şebeke yatırımlarının değerinin altını çizen Ulbrich, Enerjisa olarak güç dönüşümünün omurgası olan dağıtım altyapısına, yatırımcılara verilen kelamın de ötesinde 13.5 milyar TL yatırım yapıldığını ve tüm mali vaatlerin vaktinde yerine getirildiğini belirtti. Gösterdikleri ilgi ve kararlı takviyeleri için tüm Enerjisa paydaşlarına teşekkürlerini ileten Ulbrich, gelecekte yapılacak yatırımlarla hissedar kıymeti oluşturmaya ve paydaşların beklentilerini karşılamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.