DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

Garanti BBVA, ESG kriterlerine bağlı sendikasyon kredisini  415 milyon dolar tutarla yeniledi

Garanti BBVA, yurt dışı borçlanma programı kapsamında sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olarak sendikasyon kredisi muahedesini %100 oranında yeniledi. 367 gün vadeli 259.500.000 ABD doları ve 142.500.000 Euro fiyatında iki başka dilimden oluşan sendikasyon kredisi muahedesi 19 ülkeden 35 bankanın iştirakiyle imzalandı.

Garanti BBVA, ESG kriterlerine bağlı sendikasyon kredisini  415 milyon dolar tutarla yeniledi
05.12.2023 10:12
3
A+
A-

Garanti BBVA, ESG kriterlerine bağlı sendikasyon kredisini 

415 milyon dolar meblağla yeniledi

 

Garanti BBVA, yurt dışı borçlanma programı kapsamında sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olarak sendikasyon kredisi mutabakatını %100 oranında yeniledi. 367 gün vadeli 259.500.000 ABD doları ve 142.500.000 Euro fiyatında iki farklı dilimden oluşan sendikasyon kredisi mutabakatı 19 ülkeden 35 bankanın iştirakiyle imzalandı. Dış ticaretin finansmanı ile genel kurumsal hedefler doğrultusunda kullanılacak kredinin toplam maliyeti sırasıyla SOFR +%3,50 ve Euribor+ %3,25 olarak gerçekleşti. Sendikasyon kredisi Garanti BBVA’nın kömürden çıkış taahhüdüyle paralel halde düşük karbonlu iktisada geçiş sağlayacak yatırımların ve sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı için kullanılacak. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

Yenilenen sendikasyon kredisiyle ilgili görüşlerini bildiren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Sağladığımız sendikasyon kredisi ile öncelikli olarak ülkemizin dış ticaret süreçlerinin finansmanına takviye verirken; kredi mukavelesine entegre ettiğimiz performans kriterleri ile Garanti BBVA’da stratejik olarak önceliklendirdiğimiz iklim krizi ve kapsayıcı büyümeye yönelik amaçlarımızı yenilemiş bulunuyoruz. 2020 yılında dünyada bir Bankanın aldığı sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli birinci sendikasyon kredisini imzalayarak global ölçekte ‘Sürdürülebilirlik İlişkili Sendikasyon Kredi Yapısı’nın öncüsü olduk. Yenilediğimiz bu sendikasyon kredisine entegre ettiğimiz sürdürülebilirlik performans gayeleri doğrultusunda da; kömür yakıtlı termik santral ve termal kömür madenciliği faaliyetlerini finanse etmeme kararımızı destekleyecek çalışmalarımıza ivme kazandıracağız. Yeniden bu kredideki bir öteki performans gayemiz de sürdürülebilir kalkınmanın finansmanına yönelik. Bu kapsamda güç verimli projeler, yenilenebilir güç ve düşük karbon üretim teknolojileri yatırımları, döngüsel iktisat, su kaynaklarının verimli kullanımı; bayan teşebbüsçüler, mikro işletmeler, toplumsal ve temel hizmetlere erişimin güçlendirilmesi, doğal afetlerden kaynaklı finansman gereksinimi üzere toplumsal sürdürülebilirlik alanlarına kaynak sağlayacağız. Bankamız, memleketler arası piyasalardaki prestiji ve güçlü finansal yapısıyla ülkemize yurtdışından finansman sağlamaya ve dış ticaretin finansmanını desteklemeye devam edecek.” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.