DOLAR
32,2188
EURO
35,0667
ALTIN
2.502,02
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Genç yetenekler “Afetlerde Riskleri Azalt, Çözümleri Artır” misyonuyla teknoloji fikirleri geliştirmek için yarıştı

Huawei Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile 19 Şubat’ta Hatay’da düzenlenen ‘Afet Teknolojileri İdaresi Fikir Maratonu’nda üniversite öğrencileri, bilişim teknolojilerinden yararlanarak, doğal afetlerin olumsuz tesirlerini azaltacak projeleri geliştirmek için yarıştı.

Genç yetenekler “Afetlerde Riskleri Azalt, Çözümleri Artır” misyonuyla teknoloji fikirleri geliştirmek için yarıştı
21.02.2024 17:24
0
A+
A-

Huawei Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile 19 Şubat’ta Hatay’da düzenlenen ‘Afet Teknolojileri İdaresi Fikir Maratonu’nda üniversite öğrencileri, bilişim teknolojilerinden yararlanarak, doğal afetlerin olumsuz tesirlerini azaltacak projeleri geliştirmek için yarıştı.

Türkiye’deki doğal afetlerde süratlice sorumluluk alarak yardımlar gerçekleştiren Huawei, bu Maraton’la yardım kampanyalarının ötesine geçerek, teknolojinin gücünü afet idaresine daha fazla entegre etmeyi ve genç yetenekleri bu alanda teşvik etmeyi hedefledi. Huawei Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘Afet Teknolojileri İdaresi Fikir Maratonu’ da bu teşebbüslerden biri olarak öne çıkıyor.  

19 Şubat’ta “Riskleri Azalt, Tahlilleri Artır: Fikir Maratonu ile Geleceği Şekillendir” misyonuyla, İstasyon Hatay’da gerçekleştirilen bu ödüllü proje ve fikir müsabakasına; Hatay ve etrafındaki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler katıldı. Yedi kadroya ayrılan 27 öğrenci, ‘Bulut Bilişim ve Yapay Zeka’ odaklı projeler geliştirerek fikirlerini heyet heyetine sundular.  

Hatay Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz konuşmasında, “6 Şubat zelzelelerinin birinci yıl dönümünde yaşadığımız acıları unutmadan güzelleşmenin vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Şu an Hatay’da okullarımızın %90’ı ders yapılabilir durumda. Eğitim kalitesini tekrar birebir düzeye çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu noktada teknolojinin, buradaki halkın ve bilhassa de genç yeteneklerin katkısı çok kıymetli. Hatay’ın geleceğinin tekrar inşası bu iş birliği ile mümkün olacaktır. Bu bağlamda Afet İdaresi Teknolojileri Fikir Maratonu aktifliğinin, asrın felaketinin en çok hissedildiği kent olan Hatay’da gerçekleştirilmiş olması çok değerli. Bu türlü bir aktifliği düzenledikleri için Huawei Türkiye grubuna ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Huawei Türkiye Kamu ve Kurumsal Alakalar Yöneticisi Ömer Faruk Şahin, Afet Teknolojileri İdaresi Fikir Maratonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Hafızalarımıza acı bir tarih olarak kazınan 6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketi hepimizi derinden etkiledi. Ülke olarak, o günlerde büyük bir acıyı birlikte yaşarken, başlatılan dayanışma ve yardım seferberliğinde bütün zorlukların üstesinden birlik olarak gelebileceğimizi gösterdik. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı ve yaşadığımız acıları unutmadan, bugün gelecek hoş günlerin yine inşası için tekrar birlikte çalışıyoruz. Büyük felaketin birinci anlarından itibaren, saha takımlarımız haberleşme şebekesini çalışır halde tutmak için nasıl çabucak sarsıntı bölgesine koştuysa, bugün de biz Hatay’da üniversite öğrencileriyle birlikte fikir tohumları ekmek için buluştuk. Öğrencilerimiz, afet idaresi teknolojilerinde geliştirdikleri fikirlerle, ülkemizin geleceğine ışık tutacaklar. Bunun bir modülü olabildiğimiz için, buruk da olsa memnunuz. Sayın Hatay Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü’müzün, AFAD’ın ve Habitat Derneği’nin fikir maratonumuza verdikleri takviye için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habitat Derneği İcra Konseyi Üyesi Taha Aydoğmuş ise açıklamasında şu tabirlere yer verdi, “Habitat Derneği olarak sarsıntının birinci gününden itibaren bölgede çalışmalarımıza başladık. Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta bulunan konteyner kentlerde çocuklar için 42 metrelik toplumsal hayata takviye ve teknoloji eğitimleri sürdürmek ismine konteyner sınıfları kurduk. Hatay’da 300 konteynerde oluşan ömür alanları oluşturduk ve tekrar afet bölgesinde 13 bayan kooperatifine finansal ve teknoloji dayanağı vererek bayanların güçlenmesini destekledik. ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği üzere, ‘Hatay bizim de şahsi meselemizdir’ sloganı ile bugün aktifliği gerçekleştirdiğimiz ‘İstasyon Hatay’ isimli ortak çalışma alanımızı açtık. Bu aktiflikte güçlü bir paydaşlığa imza atarak milletlerarası alanda ve Türkiye’de değerli çalışmalar yapan Huawei ile bir ortaya geldik, kendilerine bu değerli proje ve iş birliği için teşekkür ediyorum. Şirketlerin bu tıp toplumsal mevzulara olan yaklaşımlarına dayanak olmak ve birlikten kuvvet doğar unsuruyla bilhassa ülkemizde yaşanan afetler için tahliller geliştirmek bizim için çok değerlidir. Bu tahlilleri geliştirirken de ülkemizin en büyük afetlerinden birinin yaşandığı yerde, yanlışsız muhtaçlıkları tespit etmek ve gerçek tahliller oluşturmak için bu aktifliği Hatay’da yapmanın değerli olduğunu düşünüyoruz. Bölgede bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza ağır olarak devam edeceğiz.”

Afet Teknolojileri İdaresi Fikir Maratonu sonunda finalistlere mükafatları Hatay Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz tarafından takdim edildi. Maraton sonunda birinci olan Team T-mesh ekibi Huawei Watch GT4, ikinci olan Afet İdare Ünitesi grubu Huawei Watch GT3, üçüncü olan Fire Force ekibi Huawei Watch Fit 2, öbür dört kadro ise Huawei Band 8 ödüllerinin sahibi oldu.

Hatay’daki Afet Teknolojileri İdaresi Fikir Maratonu, Huawei Türkiye’nin Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı çatısı altında gerçekleştirdiği projelerden bir tanesi oldu. ‘Huawei Türkiye Bilişim Yetenekleri Geliştirme Programı, yeni bilişim profesyonelleri yetiştirmek ve ülkemizdeki bilişim bölümü ekosistemine katkıda bulunmak gayesiyle tasarlanan bir eğitim hareketi olarak öne çıkıyor. Program genel çatısı prestijiyle, bilgi ve bağlantı teknolojileri alanındaki yetişmiş insan kaynağı gereksinimini, ortak bir maksat doğrultusunda ve bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor. Huawei’de vazife alan farklı gruplar tarafından geliştirilen eğitim odaklı projeler, bu program kapsamında hem lokal hem de global bazda uygulamaya geçiriliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.