DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
32°C
Ankara
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
30°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

“İzmir’in Renkleri ve Sesleri” Bu Sergide

İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” standı kapılarını açtı

“İzmir’in Renkleri ve Sesleri” Bu Sergide
12.09.2023 16:48
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi konut sahipliğinde düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” standı kapılarını açtı. Türkiye ve Yunanistan’dan yüze yakın sanatkarın yapıtlarının yer aldığı stant Konak Metro Sanat Galerisi’nde 14 Eylül’e kadar açık kalacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Memleketler arası Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen “İzmir’in Renkleri ve Sesleri” isimli standa konut sahipliği yapıyor. Konak Metro İstasyonu Sanat Galerisi’nde düzenlenen standın açılışına İzmir Kent Kurulu Lideri Nilay Kökkılınç, Yunanistan Konsolosluk Temsilcisi Georgias Ntoulias, Memleketler arası Sanat Birliği (International Arka Union) Dernek Lideri Maria Loumpourdi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatkarlar, müellifler, sportmenler ve çok sayıda sanatsever katıldı. 14 Eylül 2023 tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacak stantta fotoğraf, heykel, seramik, fotoğraf ve çok sayıda roman sergilenecek.
 
“Sanat dostluğa ve kardeşliğe hizmet ediyor”
Serginin açılış konuşmasını yapan İzmir Kent Kurulu Lideri Nilay Kökkılınç, “İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, memleketler arası münasebetlere, kültüre sanata çok kıymet veriyor. Sanatın üniversal gücüne, birleştirici gücüne inanıyoruz. Sanatın dostluğa, barışa ve kardeşliğe hizmet ettiğini çok uygun biliyoruz. Yunanistan ve Türkiye dostluğuna çok büyük bir kıymet veriyoruz. Tüm sanatkarları bir ortaya getiren bu oluşuma teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.

“Bu renkler kardeşliği resmediyor”
Uluslararası Sanat Birliği (International Arka Union) Dernek Lideri Maria Loumpourdi, “Bugün sizin sayenizde bizim kurmaya çalıştığımız sevgi ve kardeşlik köprüsüne bir taş koymaktasınız. Tüm sanatçı arkadaşlarımın önünde kalben eğiliyorum. Sanat Birliği olarak şimdiye kadar 14 büyük tertibi gerçekleştirdik. Bu stanttaki renkler bizim kardeşliğimizi resmediyor. Burada bir aile olmayı başardık. Onları birleştiren sanat ve sevgidir” dedi.

Türkiye’den 68, Yunanistan’dan 31 sanatkarın 120 eseri
Serginin Küratörü Oray Erdağ, “Sergimizde Türkiye’den 68, Yunanistan’dan 31 konuk sanatkarımızın toplam 120 yapıtı sergileniyor. Yunanistan’dan Mata Papaioannou, Türkiye’den Ayşegül Akay, Nurcan Elver ve Hüseyin Sedat Özkök muharrirlerimiz kitaplarıyla standımızda yer alıyor. Bu aktifliklerin tek bir hedefi var o da dünyada dostluğu barışı ve kardeşliği yaymak ve insanların barışa hizmet etmesini sağlamaktır” diye konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.