DOLAR
32,2132
EURO
35,0805
ALTIN
2.525,00
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Konya Büyükşehir Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Çok Sayıda Etkinlik Yapıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen “Ulaşım Dairesi Liderleri Konya Çalıştayı” Türkiye’nin farklı kentlerinden ulaşım dairesi liderlerini Konya’da buluşturdu.

Konya Büyükşehir Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Çok Sayıda Etkinlik Yapıyor
18.09.2023 00:48
0
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen “Ulaşım Dairesi Liderleri Konya Çalıştayı” Türkiye’nin farklı kentlerinden ulaşım dairesi liderlerini Konya’da buluşturdu. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hafta kapsamında Kültürpark’ta düzenlediği Konya’da Bisikletli Günler aktifliği ağır ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Ulaşım Dairesi Liderleri Konya Çalıştayı” farklı kentlerden ulaşım daire liderlerini Konya’da buluşturdu.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen çalıştayda, ulaşım daire liderlerine Büyükşehir Belediyeleri’nin sürdürülebilir ulaşım konusunda güzel uygulama örnekleri sunum eşliğinde anlatıldı. 

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

HEYET BÜYÜKŞEHİR’İN TOPLU ULAŞIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Daire liderlerinden oluşan heyet daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Akıllı Ulaşım Uygulamaları ve Trafik Denetim Merkezi, Tramvay Atölyesi, Paylaşımlı Bisiklet Sistemi, Bisiklet Tamir İstasyonu ve Farklı Tasarım Bisiklet Parkları, Katanersiz Tramvay Çizgisi ve Otobüs Atölyelerinde incelemelerde bulundu. Heyet ayrıyeten bisiklet tramvayı ve Alaaddin-Adliye ortasında hizmet veren katanersiz tramvayla da seyahat yaptı.

İncelemelerini tamamlayan ulaşım daire liderleri daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta düzenlediği “Konya’da Bisikletli Günler” aktifliğine katıldı. Aktiflik alanında kurulan çadırları ziyaret eden heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Konya’da Sürdürülebilir Ulaşım Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girenlere mükafatlarını takdim etti.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ödül merasimine katılan Konya Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Uzbaş, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen aktifliklerin büyük bir coşkuyla başladığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak aslında bu haftada geçekleştireceğimiz aktiflikleri biz 365 gün Konya’da gerçekleştiriyoruz. Bu manada üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“KONYA’DA BİSİKLETLİ GÜNLER” AKTİFLİĞİ İLGİ GÖRÜYOR

Konya Büyükşehir’in Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında hafta sonu Kültürpark’ta düzenlediği “Konya’da Bisikletli Günler” aktifliği Konyalı bisikletseverler tarafından ağır ilgiyle karşılandı.

İki gün boyunca aktiflik alanında kurulan; fiyatsız bisiklet tamir çadırı, firmaların indirimli bisiklet satış çadırları, Konya’da bisiklet konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının tanıtım çadırları, blender bisiklet çadırı, nostaljik bisiklet çadırı ile elektrikli scooter bilgilendirme çadırı bisiklet meraklılarıyla buluştu. Ayrıyeten bisiklet akrobasi şovları ile bisiklet temalı oyun kümeleri da aktifliğe katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

 

BİSİKLETSEVERLER ETKİNLİKLERDEN MEMNUN

Etkinliğe katılan vatandaşlar, Konya’nın “Bisiklet Şehri” olduğunu vurgulayarak Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu istikametteki çalışmalarını çok beğendiklerini söz etti. İştirakçiler, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bisikletle ve ulaşımla ilgili çalışmaları için teşekkür etti.

 

ÜCRETSİZ BİSİKLET TAMİR ÇADIRLARI 

Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca fiyatsız bisiklet tamir çadırları kentin farklı noktalarında bisiklet meraklılarının hizmetinde olacak. Cumartesi ve Pazar günleri Kültürpark’ta hizmet veren bisiklet tamir çadırları; 18 Eylül Pazartesi Sancak Kapalı Yüzme Havuzu önü, 19 Eylül Salı Aziziye Cami önü, 20 Eylül Çarşamba Akıcılar Parkı, 21 Eylül Perşembe Harmancık Kapalı Pazar Alanı, 22 Eylül Cuma Doğuş Mahallesi Ali Ukdem Cami önünde olacak.

22 Eylül’e kadar bisiklet tramvayının fiyatsız hizmet vereceği hafta kapsamında her gün çok sayıda aktiflik de bisiklet severlerle buluşacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.