DOLAR
32,1961
EURO
35,0588
ALTIN
2.507,13
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Nissan Formula E takımı 2024 sezonu için Oliver Rowland ile anlaştı

Nissan Formula E Grubu, 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasında Oliver Rowland ve Sacha Fenestraz İle yarışacak. 

Nissan Formula E takımı 2024 sezonu için Oliver Rowland ile anlaştı
02.09.2023 03:24
3
A+
A-

Nissan Formula E Grubu, 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonasında Oliver Rowland ve Sacha Fenestraz İle yarışacak. 

Oliver Rowland Formula E’ye Nissan ile geri dönüyor. Geçtiğimiz dönem ortasında eski kadrosu ile yollarını ayırmasının akabinde 2024 yılında Formula E’de tekrar Nissan ismine yarışacak. Rowland, Formula E’de Gen3 devrinin ikinci döneminde Sacha Fenestraz’a eşlik edecek ve Nissan’ın şoför takımında bulunan Norman Nato’nun yerini alacak. Formula E’nin birinci yarışı 30 Mart’ta Tokyo’da gerçekleştirileceği için Nissan grubu için de mesken sahibi olarak 2024 yılı özel olacak.

Rowland, kadroya daha evvel, Nissan’ın 2018’de Formula E’ye birinci adımını attığı yıl katılmıştı. 5. ve 7. Dönemler ortasında ekip için yarışan Rowland, beş pole konumu ve beş podyum elde ederek 2020 Berlin zaferi de dahil olmak üzere değerli başarılara imza attı. Barnsley’den gelen 31 yaşındaki şoför, Formula E muvaffakiyetinin yanı sıra, 2015 Formula Renault 3.5 Serisi şampiyonluğunu kazandı ve 2017 FIA Formula 2 şampiyonasında üçüncü sırada yer aldı.

Yeniden Nissan ekibine katıldığı için sahiden heyecanlı olduğunu belirten Rowland, “Benim için biraz nostalji dolu bir dönüş. Nissan, Formula E seyahatime başladığım ve büyük muvaffakiyetler elde ettiğim bir yer. Ekip son bir yılda büyük bir ivme kazandı ve performanslar arttı. Sacha birinci döneminde inanılmaz bir sürat gösterdi ve birlikte güçlü bir ikili olacağımıza inanıyorum. Çalışmaya geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Ekip olarak hazırız ve neler yapabileceğimizi görmek için heyecanlanıyorum.” biçiminde konuştu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Sacha Fenestraz ise umut verici bir 9. Dönemin akabinde Nissan Formula E Ekibi ile gelişimine devam edecek. 24 yaşındaki Fenestraz, çaylak yılında, Formula E aracına adapte olma yeteneğiyle birçok kişiyi etkiledi ve yalnızca beşinci yarışında ekip için Cape Town E-Prix’de pole durumunu ve tüm vakitlerin en süratli Formula E cinsini elde etti. Ayrıyeten Monaco’da yarışın en süratli cinsini attı ve nizamlı olarak ön sıralarda gayret etti.

Fenestraz ise yaptığı açıklamada, “Nissan Formula E Ekibi ile seyahatime devam etmek için son derece heyecanlıyım. Bu dönem benim şampiyonada ikinci yılım olacak. Bu yüzden bir an evvel başlamayı hedefliyoruz. Birinci yılımızın üstüne koyarak , yeni dönem boyunca olumlu sonuçlar için uğraş edeceğiz.” dedi.

Nissan Formula E Kadro İşvereni Tommaso Volpe ise, “Oliver Rowland ve Sacha Fenestraz’ı, 10. dönem için Nissan Formula E Grubu şoförleri olarak duyurmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Rowland’ın yeteneğini ve tecrübesini yakından tanıyoruz ve kadronun gelecekteki başarısına değerli katkılarda bulunacağından eminiz. Kadroya katıldığından bu yana yeteneğini kanıtlayan Sacha ile güçlü bir paydaşlığı tamamlayacaklar. Sıralama tiplerinde gösterdiği kusursuz performans ve şampiyonada değerli bir güç haline gelme potansiyeli ile Sacha’nın gelecekte büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.” biçiminde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.