DOLAR
32,2188
EURO
35,0667
ALTIN
2.502,02
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Nivogo ve Boyner İş Birliği ile 1 Milyona Yakın Ürün Yenilendi

Sürdürülebilir iş modellerini öncelikleri ortasına alan Boyner, Döngüsel İktisat Teşebbüsü Nivogo ile 2021’den bu yana devam eden iş birliği ile çeşitli sebeplerle satışa sunulamayan 1 milyona yakın eseri yenileyerek tekrar iktisada kazandırdı.

Nivogo ve Boyner İş Birliği ile 1 Milyona Yakın Ürün Yenilendi
01.02.2024 08:00
0
A+
A-

Sürdürülebilir iş modellerini öncelikleri ortasına alan Boyner, Döngüsel İktisat Teşebbüsü Nivogo ile 2021’den bu yana devam eden iş birliği ile çeşitli sebeplerle satışa sunulamayan 1 milyona yakın eseri yenileyerek yine iktisada kazandırdı. Yenilenen eserlerle 8 milyar litre su kullanımının ve 10 milyon kilogram karbon emisyonunun önüne geçildi. 

Perakende dünyasının en büyük sorunlarından biri olan dokuma atığının önüne geçmek üzere harekete geçen Boyner ve Nivogo, son üç yıldır çeşitli sebeplerle satışa sunulamayan eserleri yine iktisada kazandırıyor, yenilenen eserleri sürdürülebilir moda anlayışıyla kullanıcılarla tekrar buluşturuyor.

 

8 Milyar Litre Su Kullanımının ve 10 Milyon Kilogram Karbon Emisyonunun Önüne Geçildi

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Boyner ve Nivogo iş birliği ile yenilenen 1 milyona yakın eserin onarılması ve yenilerinin üretilmesinin engellenmesi sayesinde bugüne kadar 8 milyar litre su kullanımının ve 10 milyon kilogram karbon emisyonunun önüne geçildi. Bir diğer deyişle 14,7 milyon insanın 1 yıllık içme suyu muhtaçlığına eş paha su tasarrufu yapıldı, 11.319 adet meskenin yıllık elektrik muhtaçlığına eş bedel karbon emisyonu önlendi.

 

Eşsiz Yenilenme Seyahati ile Eserler Tekrar Rafa Çıkıyor

Tüm yenilenme seyahatini muvaffakiyetle tamamlayan eserler Boyner Outlet mağazalarında, boyner.com.tr’deki outlet kategorisinde ve Nivogo’nun tüm döngüsel mağazalarında kullanıcılarla buluşuyor. Boyner mağazalarında lekeli, kırışık, teşhir eseri yahut reyon defosu üzere sebeplerle satışa sunulamayan eserlerin seyahati Nivogo’nun yenileme merkezine gönderilmesi ile başlıyor. Yenileme merkezine giden her bir eserin yenileme gereksinimlerini belirlemek üzere bir QR kod tanımlanıyor. Belirlenen kod ile eserin gereksinimlerine uygun en tabiat dostu rota optimizasyonu sağlanıyor ve eserin muhtaçlığına nazaran paklık, lostra, terzi ve ütüleme üzere süreçlerden geçiyor. Her eserin yüzde 100 hijyen standardını sağlaması için temizleme atölyesinde gerekli dezenfeksiyon süreçlerinden geçiriliyor. 

Yenileme sonunda eserlerin kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için kalite uzmanları eserleri itinayla inceliyor. Kalite denetim basamağını muvaffakiyetle geçen eserler yapay zekâ temelli akıllı fiyat teknolojisi ile eserin durumuna nazaran tekrar fiyatlandırılıyor.

Boyner Büyük Mağazacılık Kurumsal İrtibat Yöneticisi Oya Uzun, Boyner ve Nivogo iş birliği ile ilgili “Dünya kaynaklarının sınırsız olmadığını hesaba katarak markaların aksiyonlar alması gerektiğine inanıyor, bu tarafta projeler geliştirerek dalımıza örnek olmayı hedefliyoruz. Nivogo ile olan iş birliğimiz de bu anlayışımızın bir yansıması. Son üç yılda 1 milyona yakın eseri yenileyerek tüketicilerle buluşturduk. Sürdürülebilir modanın sıklıkla konuşulduğu bu günlerde, Nivogo ile olan iş birliğimiz tüketiciler nezdinde de daha fazla ilgi görmeye başladı. Müşterilerimizden çok hoş geri dönüşler alıyoruz. Nivogo ile döngüsel dönüşüm odaklı farklı projeler için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Nivogo Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Baş, “Boyner ile öykümüzün en başından bu yana birlikte yürüyoruz. 3 yıla yaklaşan iş birliğimiz kapsamında doğrusal iktisat modeli ile ilerleyen süratli moda dalındaki sorunlara tahlil getirme amacımız doğrultusunda yaşanabilir bir geleceği bizden sonraki jenerasyonlar için de mümkün kılmak ismine maksat ve gönül birliği yaptık. Sonucunda da iktisada yine dahil ettiğimiz eserlerle okyanuslarca suyu kurtarıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel İktisat Teşebbüsü olarak ortak gayelere sahip olduğumuz markalar ile daha sürdürülebilir âlâ bir dünya için çalışmaya ve ülkemizi dünyanın Döngüsel İktisat Merkezi yapma amacımız çerçevesinde faaliyetlerimize devam edeceğiz. En başından beri yanımızda olan çok değerli döngüsel dönüşüm marka partnerimiz Boyner ile de bölüme taraf veren ve dünyada ses getiren döngüsel dönüşüm hareketini her geçen gün daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.