DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Ödemiş’te İlber Ortaylı rüzgarı

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü nedeniyle Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen kültür-sanat aktiflikleri Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın söyleşisi ile sürdü. Söyleşiye Ödemişli gençler büyük ilgi gösterdi. 

Ödemiş’te İlber Ortaylı rüzgarı
07.09.2023 00:24
1
A+
A-

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü nedeniyle Ödemiş Belediyesi tarafından düzenlenen kültür-sanat aktiflikleri Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın söyleşisi ile sürdü. Söyleşiye Ödemişli gençler büyük ilgi gösterdi. 

Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü aktiflikleri çerçevesinde tarihçi, akademisyen ve muharrir Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Cumhuriyet’in 100. Yılında Kuva-yı Ulusala ve İlkkurşun Direnişi” bahisli söyleşi ile Ödemişlilerle buluştu. Ödemiş Belediyesi Kongre Merkezi ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen söyleşiye bilhassa gençlerin ilgisi dikkatleri çekerken birçok vatandaş söyleşiyi ayakta takip etti.  

Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş ve eşi Selma Eriş, CHP Ödemiş İlçe Lideri Bülent Eker, Belediye Meclisi Üyeleri, kurum müdürlerinin de katıldığı söyleşi öncesi salonu büsbütün dolduran Ödemişliler, Ortaylı’yı uzun müddet alkışlayıp sevgi şovlarında bulundu. 

Türk ve dünya tarihine dair anekdotların yanı sıra yaşama dair kıymetli notlar ve teklifler paylaşan Ortaylı, gençlerin tarihi telefon ve tablet üzere taşınabilir aygıtlar yerine kitaplardan ve ansiklopedilerden öğrenmesi gerektiğinin altını çizdi.  

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

“TARİH ARAMA MOTORLARINDAN ÖĞRENİLMEZ” 

“Tarih arama motorlarından öğrenilmez, toplumsal medya paylaşımlarından öğrenilmez. Kesinlikle dokümanlara dayanan kitapları, ansiklopedileri okuyun” diyen Ortaylı, 101 yıl evvel büyük bir uğraşla kurtarılan topraklarda bugün en büyük tehdidin kentleşme ve tarım siyasetlerindeki yanlışlıklar olduğunu vurguladı. Büyük Başkanımız Atatürk’ün Ulusal Gayretin her safhasını en ince ayrıntısına kadar planladığını hatırlatan Ortaylı, Kuvayı Ulusala güçlerinin nizamlı orduya iştiraki ile uğraşın bir diğer seyre dönüştüğünü söyledi. İşgalci Yunan güçlerinin Ege Bölgesi’ndeki mezalimine dair örnekler paylaşan Ortaylı, Ödemişli gençlere Halide Edip Adıvar’ın Ulusal Mücadele’ye dair yazdığı kitapları okumalarını tavsiye etti. 

Söyleşi sonrası Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya günün anısı olarak efe heykeli takdim etti.  

Başkan Eriş, “Türk ve dünya tarihini bizlere en düzgün anlatan isim olan ‘hocaların hocası’ Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Kuvayı Milliye’nin tarihi topraklarında tarihi bir akşamı yaşadık. Yalnızca tarih değil yaşama dair notlarını da bizlerle paylaşan Sayın İlber Ortaylı’ya hemşehrilerim ismine teşekkür ediyorum. Kurtuluşumuzun 101. yılına yakışır bu hoş akşamda bizimle olan, salona kadar gelip de ağır ilgiden ötürü içeriye giremeyen her bir hemşehrime ağır ilgi ve özverileri için şükranlarımı sunuyorum. Gençlerin gösterdiği ilgi bir eğitimci olarak beni çok memnun etti. Tarihi topraklarda yaşamanın verdiği sorumlulukla tarihimizi yeni jenerasyonlara aktarmayı bir misyon biliyor yolumuza bu şuurla devam ediyoruz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.