DOLAR
32,2183
EURO
35,0203
ALTIN
2.500,70
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Peja Belediyesi’nde kardeş kent Nilüfer’e ziyaret

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kenti olan Kosova’nın Peja Belediyesi yöneticileri, ziyaret ettikleri Nilüfer’de farklı alanlarda hayata geçirilen projeleri yerinde inceledi.

Peja Belediyesi’nde kardeş kent Nilüfer’e ziyaret
01.02.2024 09:12
0
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kenti olan Kosova’nın Peja Belediyesi yöneticileri, ziyaret ettikleri Nilüfer’de farklı alanlarda hayata geçirilen projeleri yerinde inceledi. Konuklarla bir ortaya gelen Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş kenti Kosova’nın Peja Belediyesi’nden yöneticiler, işbirliklerini artırma hedefiyle üç günlük program dahilinde Bursa’ya geldi. Heyet, birinci olarak Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Lider Turgay Erdem’i ziyaret etti. Ziyarette Lider Erdem’e eşi Zeynep Terzioğlu Fazilet, Nilüfer Belediye Lider Yardımcıları Remzi Çınar, Tezcan Öztürk, Engin Yener ve Osman Uçar’ın yanı sıra ünite müdürleri de eşlik etti. Konuk heyette ise Peja Belediye Meclisi Lideri Rexhep Kurtbogaj, Lider Yardımcısı Fatmir Asllani, Toplumsal Hizmetler Müdürü Albulena Mujaj Bajraktaraj, Kültür, Gençlik ve Spor Müdürü Xhenet Syka Kelmendi ile İmar ve Şehircilik Müdürü Arta Vokshi Nallbani yer aldı.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getiren Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet, yakın vakitte kendilerinin de  Peja Belediyesi’ni ziyaret ettiklerini hatırlatarak, oradan çok hoş hislerle ayrıldıklarını söyledi. Nilüfer’de birçok alanda projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Lider Fazilet, her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydetti.

Nilüfer Belediye Lideri Erdem’e misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür eden Peja Belediyesi Lider Yardımcısı Fatmir Asllani, programı nedeniyle gelemeyen belediye liderinin selamını iletti. Heyeti ile birlikte Nilüfer’de olmaktan keyifli olduklarını tabir eden Asllani, güç ve inancın sembolü olan hediyeyi Lider Erdem’e takdim etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbet sırasında yapılabilecek işbirlikleri de görüşüldü. Mesleksel eğitim, değişim programları, kültürel ve sportif çalışmalar konuşuldu.

Peja Belediyesi’nden gelen heyet,  Nilüfer Belediyesi Barış Meclis Salonu’nu da gezerek belediye ve meclisin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Saha ziyaretlerinin yapıldığı programın sonraki kısmında heyet, Nilüfer İnovasyon Merkezi, Nilüfer Belediyesi İzzet Şadi Sayarel Huzurevi ile Çamlıca Kreşi’ni gezdi.
Heyet ikinci gün programında da,  geçen Aralık ayında ortak aklın eseri olarak hayata geçen Pancar Deposu’nu ziyaret etti. Aktiflik Alanı, Çalışma Alanı ve Pancar Mutfağı inceleyen heyet; buranın kullanımı ve yapılan atölye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bostan, Kodlama Atölyesi ve Tasarım Atölyesi’ni de gezen heyet üyeleri, el maharetleri ile yapılan çalışmaları deneyimledi. Pancar Deposu’nun kuruluş hikayesi ve toplumun farklı kısımlarına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, burayı akla yatkın bir proje olarak nitelendirdi. Nilüfer Belediye Lideri Turgay Fazilet ve eşi Zeynep Terzioğlu Fazilet buradaki programın sonunda heyetle sohbet etti. Heyet daha sonra Misi’de Fotoğraf Müzesi, İpekevi, Edebiyat Müzesi, Çocuk Kütüphanesi, Yazıevi, Nilsem, Nazım Hikmet Kültürevi ve Kent Kütüphanesi’ni gezdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.