DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Sıcak kemoterapi ile gözle görülemeyen tümörler yok edilebilir

Sıcak kemoterapinin kalın bağırsak, mide, yumurtalık, karın zarı ve apendiks kanserlerinde ameliyat sırasında uygulandığını belirten Medical Park Yıldızlı Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Can Keçe, “Deneyimli grup çalışması gerektiren sıcak kemoterapi usulü ile gözle görülemeyecek kadar küçük tümörleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Sıcak kemoterapi ile gözle görülemeyen tümörler yok edilebilir
23.11.2023 14:48
0
A+
A-

Sıcak kemoterapi ile gözle görülemeyen tümörler yok edilebilir

Sıcak kemoterapinin kalın bağırsak, mide, yumurtalık, karın zarı ve apendiks kanserlerinde ameliyat sırasında uygulandığını belirten Medical Park Yıldızlı Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Can Keçe, “Deneyimli takım çalışması gerektiren sıcak kemoterapi tekniği ile gözle görülemeyecek kadar küçük tümörleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Savaşması güç bir hastalık olan kanserin erken teşhis edilmediği durumlarda hastaları daha güç durumda bırakabildiğini söz eden Medical Park Yıldızlı Hastanesi’nden Gastroenteroloji Cerrahisi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Can Keçe, HİPEK olarak da bilinen sıcak kemoterapi metodu hakkında bilgilendirmede bulundu.

KARIN İÇİ KANSERLERDE AMELİYAT SIRASINDA UYGULANIYOR

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İleri evre kanser hastaları için önerilen ‘sıcak kemoterapi’ sürecinin, olağan kemoterapiden biraz farklı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Can Keçe, “Ameliyat sırasında uygulanan sıcak kemoterapi; kalın bağırsak, mide, yumurtalık, karın zarı ve apendiks kanserlerinde uygulanır. Sıcak kemoterapiyi uygularken hastaya uygun olacak biçimde 45 dakikayla 2 saat ortası bir mühlet ilaç verilir. Sanılanın bilakis, olağan kemoterapi üzere damardan uygulanan bir kemoterapi hali değildir” açıklamasında bulundu.

DENEYİMLİ BİR GRUP ÇALIŞMASI GEREKTİRİYOR

Karın içi kanserlerinde uygun hastaların tüm dünyada alabileceği en tesirli tedavi yollarının başında sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulamasının geldiğini belirten Prof. Dr. Can Keçe, “Ülkemizde de tecrübeli doktorlarımız tarafından uygulanmaya başlanan sıcak kemoterapi (HİPEK) tekniği, tecrübeli grup çalışması gerektirmektedir. Sıcak kemoterapi ile gözle görülemeyecek kadar küçük tümörleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” halinde konuştu.

KEMOTERAPİ İLAÇLARININ TESİRLERİNİ ARTIRIYOR

Sıcak kemoterapi uygulamasının cerrahi süreç sonrasında ameliyathanede, hastaya genel anestezi ile uyurken uygulandığını ifade eden Prof. Dr. Keçe, “Mevcut kanserin cinsine nazaran kemoterapi casusları ortalama 42 dereceye kadar ısıtılıyor. Böylelikle kemoterapik ilaçların tesirleri artırılmış oluyor. Akabinde pompa özelliği olan aygıt yardımıyla ilaçlar tekraren karın içinde dolaştırılarak karın içi yıkanıyor. Bu süreç sırasında karın içine yerleştirilen ısı probları ile hastanın beden ısısı daima denetim ediliyor” tabirlerini kullandı.

Prof. Dr. Keçe, “İleri evre kimi kanserlerde damardan verilen kemoterapi ilaçlarının tesiri düşük oluyor. Bu hastaların büyük çoğunluğuna yapılacak bir şey olmadığı söyleniyor. Lakin bu gerçek değil. Sıcak kemoterapi ile uygun kimi tümör ve olaylarda kemoterapinin tesiri artırılarak başarılı sonuçlar alınabiliyor, sağ kalım müddetleri uzatılabiliyor” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.