DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Soyer TransAnatolia Rally Raid ödül törenine katıldı

Ralli sporunun Türkiye’deki en değerli tertiplerinden TransAnatolia Rally Raid şampiyonları 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kupalarını aldı.

Soyer TransAnatolia Rally Raid ödül törenine katıldı
11.09.2023 05:24
1
A+
A-

Ralli sporunun Türkiye’deki en değerli tertiplerinden TransAnatolia Rally Raid şampiyonları 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda kupalarını aldı. Bu yıl 13 ülkeden 122 yarışmacının 83 araç ile yarıştığı ve Samsun’da başlayıp İzmir’de son bulan TransAnatolia Rally Raid ödül merasimine İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer de katıldı. 

Türkiye’deki en kıymetli ralli tertiplerinden biri olan TransAnatolia Rally Raid, bu yıl 2-9 Eylül tarihleri ortasında 13. sefer düzenlendi. Cumhuriyetin 100.yılına özel hazırlanan ve Kurtuluş Savaşının izlerinden giden bu yılki yarışın parkuru Samsun’dan İzmir’e yapıldı.

Enduro sınıfı arazi motorsikletleri, 4×4 ve 6×6 arazi araçları ile buggy ismi verilen çöl yarışları için geliştirilmiş özel yarış araçlarının başka klasmanlarda bir ortada yol dışı etaplarda yarıştığı tertibe, ortalarında profesyonel fabrika ekiplerinin da bulunduğu 13 ülkeden 122 yarışmacı ve 83 araç katıldı. 122 yarışmacının 44’ünü yabancı yarışçıların oluşturduğu TransAnatolia’da bu yıl İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Hollanda, İran ve İngiltere üzere ülkelerden de iştirak oldu. Yarışın bitişi ise 92. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda oldu. 

Soyer: “Çok heyecan verici”
Ödül merasimine katılan ve Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde kazanan atletlere mükafatlarını veren İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Çok heyecan verici bir proje olarak TransAnatolia beni de sarıp sarmaladı, 7 günde 2350 kilometreye yakın bir mesafe… Harikulâde büyük bir tertip, bir spor projesinin yanı sıra birebir vakitte kültür aktivitesi, bir tarih belgeseli yaratmışsınız. Biz de geçtiğimiz yıl Afyon’dan başlayarak Büyük Taarruzun müsaadeden Çiğiltepe’yi yürüyerek geçmiştik. İzmir kurtuluşun ve kuruluşun kenti. Büyük Taarruz bittiğinde, zaferle sonuçlandığında birebir vakitte barışın birinci günü başlamış. Bu topraklarda 100 yıldır barış içinde yaşıyorsak o büyük zafere borçluyuz. İzmir’i bu hoş kıssanın içine dahil etmişsiniz, seneye yine TransAnatolia’ya konut sahipliği yapmak istiyoruz, emek veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ersoy: “Büyük emek harcıyorlar”
TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ve TransAnatolia Sportif Yöneticisi Orhan Çelen’in açılış konuşmalarıyla başlayan ödül merasiminde konuşan Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) Lider Vekili Nisa Ersoy “Biz birçok milletlerarası spor tertibi yapan bir federasyonuz. Lakin burada TransAnatolia’yı öbür tertiplerden ayıran en değerli özellik, ülkemizin bütün tarihi hoşluklarını rotalarına alarak ülkemizi yerli ve yabancı atletlere tanıtmak için çok büyük emek harcıyorlar, bu manada kendilerini kutluyorum” dedi.
Başkan Tunç Soyer, Castrol POWER1 motosiklet kategorisinde birinci üçe mükafatlarını verdi. Yamaha ekibinden Andoralı sportmen Pol Tarres 16 saat 10 dakika 10 saniye ile birinci, Yamaha ekibinden İtalyan Alessandro Botturi ise 16 saat 21 dakika 17 saniye ile ikinci, Aprilla ekibinden İtalyan atlet Jacopo Cerutti 16 saat 23 dakika 00 saniye ile üçüncü oldu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.