DOLAR
32,2039
EURO
35,1021
ALTIN
2.518,46
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

Türk İktisat Bankası (TEB), sendikasyon kredisini yenileyerek gerçek dalın dış ticaret finansmanına 330 milyon dolar takviye sağladı.

TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi
01.11.2023 12:24
1
A+
A-

TEB sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisini yeniledi

 

Türk İktisat Bankası (TEB), sendikasyon kredisini yenileyerek gerçek bölümün dış ticaret finansmanına 330 milyon dolar dayanak sağladı. Sürdürülebilirlik performans maksatları içeren ve altı yeni bankanın dahil olduğu sendikasyon kredisi 14 ülkeden toplam 22 bankanın iştirakiyle gerçekleşirken, ek kaynak artışıyla yüzde 125 oranında yenilendi. 367 gün vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve euro kısımlar için sırasıyla Sofr+yüzde 3,50 ve Euribor+yüzde 3,25 olarak gerçekleşirken, evvelki kredi sürecine nazaran 75 baz puan maliyet indirimi sağlandı.

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, sendikasyon kredisiyle gerçek dalın dış ticaret finansmanına takviye vererek her vakit olduğu üzere ülke iktisadının gelişmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Yenilediğimiz sendikasyon kredisinde gayenin üzerinde yüksek çevirme oranına ulaşarak 330 milyon dolar temin ettik. Dış finansmanlarımızı derinleşme ve çeşitlendirme istikametinde atacağımız adımlarla ileriye taşımayı, muhabir bankalar ve memleketler arası yatırımcılarımızla yakın iş birliğimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Bu vesileyle sürecimize katılan ve takviye veren tüm muhabir bankalarımıza teşekkür ederiz.” 

 

Kredinin bu yıl da sürdürülebilirlik performansı kriterleri çerçevesinde yenilendiğinin altını çizen Leblebici, “Sağladığımız sürdürülebilirlik kontaklı sendikasyon kredisi ile toplumsal kriterleri odağımıza alarak üç yeni performans gayesi belirledik. Buna nazaran, zelzele bölgesindeki mikro ve KOBİ ölçekli işletmeleri desteklemek için kaynak sağlayacağız. Bayan hakim ortaklı mikro ve KOBİ’lere sağlanan finansman fiyatının artırılması ile yenilenebilir güç ve güç verimliliği projelerine yönelik kredilerin artırılması tarafında yatırımları destekleyeceğiz.” diye konuştu. 

 

Leblebici: “96 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılında da ülkemizi daha uygun bir geleceğe taşımak için çalışmayı sürdüreceğiz”

Leblebici kelamlarına şöyle devam etti: “TEB olarak benimsediğimiz ‘iyi ve örnek banka’ anlayışıyla sürdürülebilir iktisat, toplum ve etraf yaratmaya katkıda bulunan uygulamaları destekliyor, toplumumuzu daha düzgün bir geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Eser ve hizmetlerimizle sürdürülebilir kalkınmaya dayanak olurken birebir vakitte toplumsal yarar sağlamaya, topluma, etrafa ve insan hayatına kıymet katan, olumlu tesir yaratan çalışmalara odaklanıyoruz. 96 yıldır Cumhuriyetimiz daima daha ileri gitsin diye çalışan bir bankayız. Bugüne kadar olduğu üzere Cumhuriyetimizin 100. yılında da ülkemizi daha düzgün bir geleceğe taşımak için her alanda çalışmayı ve sorumluluklarımızı yerine getirmeyi sürdüreceğiz.”

 

Kurumsal ve Kurumsal Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Ömer Yenidoğan ise TEB’in sürdürülebilirlik stratejilerine uygun olarak performans kriterlerini güçlü tutarak ESG (Çevresel, Toplumsal ve Kurumsal Yönetişim) gayelerini belirlediğinin altını çizdi ve şunları kaydetti: “Sürdürülebilirlik stratejimize bağlılığımızı sendikasyon işlemlerimizle de göstermeye devam ediyoruz. Bankamıza memleketler arası kurumların takviyesi güçlü biçimde devam ediyor. Sürdürülebilirlik alanında süratli ve sağlam adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.