DOLAR
32,2420
EURO
35,1223
ALTIN
2.507,91
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Trendyol, Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’nü Sepette İyilik ile Kutluyor

2020 yılında başlattığı Sepette Güzellik ile e-ticaret platformunda STK’lara özel bir alan açarak sivil toplum-özel bölüm iş birliği ismine dünya çapında örnek niteliğinde bir projeyi hayata geçiren Trendyol, Türkiye’de sivil topluma olan takviyenin artmasına değerli ölçüde katkıda bulundu. Sepette İyilik’e dahil olan STK’ların fiziki ve dijital eserleri milyonlarca kullanıcıyla buluştu ve platform sayesinde 88 STK’ya 4 yılda toplam 200 milyon TL gelir sağlandı.

Trendyol, Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’nü Sepette İyilik ile Kutluyor
26.02.2024 14:00
1
A+
A-

2020 yılında başlattığı Sepette Uygunluk ile e-ticaret platformunda STK’lara özel bir alan açarak sivil toplum-özel dal iş birliği ismine dünya çapında örnek niteliğinde bir projeyi hayata geçiren Trendyol, Türkiye’de sivil topluma olan dayanağın artmasına değerli ölçüde katkıda bulundu. Sepette İyilik’e dahil olan STK’ların fiziki ve dijital eserleri milyonlarca kullanıcıyla buluştu ve platform sayesinde 88 STK’ya 4 yılda toplam 200 milyon TL gelir sağlandı.

Trendyol, 27 Şubat Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’nde herkesi Sepette Düzgünlük ile sivil topluma dayanak olmaya davet ediyor. Avrupa Birliği öncülüğünde memleketler arası özel günler takvimine işlenen ve 2014 yılından bu yana her yıl 27 Şubat’ta kutlanan Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’nün bu yılki teması “Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmek”. Türkiye’nin başkan e-ticaret platformu Trendyol, bu yıl 27 Şubat’ı sivil topluma takviye olma misyonuyla 2020 yılında başlattığı Sepette Yeterlilik projesinin “sürdürülebilir gelecek” gayesine yönelik katkılarına dikkat çekerek kutluyor.

Trendyol’un Sepette Düzgünlük projesi, STK’lara e-ticaret platformunda özel bir alan açıp görünürlük sağlamak ve böylece kaynaklarını artırmalarına takviye olmak üzere hayata geçirildi. Bu sayede, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren STK’lar, tercihlerine nazaran eser yahut dijital takviye kartı satışıyla daha fazla ferdi destekçiye ulaşabiliyor. Elde edilen gelirin tamamı, hiçbir kesinti olmaksızın STK’lara aktarılıyor. Projede sunulan iş modeli, STK’lara daima bir gelir kaynağı sağlarken, Trendyol’un sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık unsurlarını ön planda tutuyor. Proje kapsamında Trendyol, STK’lara birebir vakitte e-ticaret alanında eğitim, teknoloji ve operasyon dayanağı sunuyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için iş birliği

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Trendyol Kurumsal Bağlantı Yöneticisi İrem Poyraz, 27 Şubat Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’ne yönelik açıklamasında şunları söyledi:

“Sepette Yeterlilik platformu, sivil toplumun gücünü teknolojiyle birleştirerek toplumsal yarar sağlama misyonumuzu temsil ediyor. Milyonlarca müşterimizin ve onlarca sivil toplum kuruluşunun bu hareketin bir modülü olması, toplumsal dayanışmanın gücünü bir sefer daha ortaya koyuyor. Trendyol olarak, sürdürülebilir bir gelecek için iş birliği içinde hareket etmenin ehemmiyetini kanıtlayan Sepette Düzgünlük projesinin ulaştığı başarıyı daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Günü’nü kutlarken bu vesileyle herkesi bir kere daha Sepette Yeterlilik ile sivil topluma takviye olmaya davet ediyoruz.”

“Daha sürdürülebilir ve adil bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz.”

Sepette Yeterlilik hareketinin özel kesim ve sivil toplum iş birliğine dair dünyada çapında başarılı bir örnek sunduğunu vurgulayan Poyraz, “Trendyol olarak, yeni projelerimizle de STK’larımıza sağladığımız faydayı daha da artırmayı hedefliyoruz. Sepette Güzellik platformunun 4. yıldönümüne yaklaşırken, bu platformda yer alan kurumlara yarattığımız müspet etkiyi gördükçe, daha fazla STK’nın ortamıza katılmasını istek ediyoruz. Daima birlikte, daha sürdürülebilir ve adil bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz”, dedi.

Teknolojik yetkinliğini toplum faydasına kullanıyor

Dijital uçurumun hayatın her alanında kapatılması gayesini benimseyen Trendyol, bu doğrultuda eğitimden sanata, bayanların iş hayatına iştirakinden sivil topluma kadar pek çok farklı alanda topluma katkı sağlamak üzere projeler geliştiriyor. Trendyol’un teknolojik yetkinliğini toplum faydasına kullanma isteğiyle oluşturduğu Sepette Düzgünlük platformunda, STK’ların satışa sunduğu binlerce eser yer alıyor. 2020 yılından bu yana 88 farklı STK, platform üzerinde 470 bin adet eser ve 1,5 milyon adet dijital takviye kartı satışı gerçekleştirdi. Böylece, Şubat 2024 prestijiyle Sepette Uygunluk hareketine katılan STK’ların elde ettikleri toplam gelir 200 milyon TL oldu.

Bu STK’lar ortasında toplumsal cinsiyet eşitliğinden girişimciliğe uzanan kapsamlı bir yelpazede toplumsal yarar sunan Türk Eğitim Vakfı, Tohum Otizm, Yeşilay, TOÇEV, Sosyalben, AHBAP, AKUT, Mor Çatı üzere pek çok STK bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.