DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

Üst düzey yöneticilere yönelik geliştirilen oltalama saldırılarına karşı XDR’ın sağladığı 3 fayda

Günümüzde, kuruluşların güvenlik seviyesine nazaran hücum prosedürlerini değiştiren siber hatalılar, yeni stratejiler geliştiriyor. Kuruluşların saklı bilgilerine ya da banka hesaplarına ulaşmak için C-Suite yöneticilerin ferdî bilgilerini taklit eden saldırganlar, kurum içi çalışanları manipüle eden e-postalar gönderiyor.

Üst düzey yöneticilere yönelik geliştirilen oltalama saldırılarına karşı XDR’ın sağladığı 3 fayda
27.12.2023 15:24
0
A+
A-

Günümüzde, kuruluşların güvenlik seviyesine nazaran hücum metotlarını değiştiren siber hatalılar, yeni stratejiler geliştiriyor. Kuruluşların saklı bilgilerine ya da banka hesaplarına ulaşmak için C-Suite yöneticilerin ferdî bilgilerini taklit eden saldırganlar, kurum içi çalışanları manipüle eden e-postalar gönderiyor. Kuruluştaki uç noktaları, sunucuları, bulut uygulamaları, e-postaları ve daha fazlasını müdafaa altına alan gelişmiş algılama ve cevap (XDR), geniş çaplı eserler için müdafaayı bütünleştiriyor. C-Suite yöneticilerin iş yoğunlukları ve uzun saatler boyunca çalışma eğilimlerinden ötürü oltalama e-posta taarruzlarına daha açık olduklarını belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Yöneticisi Alev Akkoyunlu, C-Suite yöneticilere yönelik yapılan oltalama ataklarına karşı XDR’ın sağladığı 3 faydayı paylaşıyor.

Günümüzde tehdit aktörleri, yalnızca bedelli sistemlerin ve dataların anahtarlarını ellerinde tuttukları için değil, birebir vakitte gereğince güvenlik tedbiri almadıkları için üst seviye yöneticileri giderek daha fazla amaç alıyor. Kurumdaki pozisyonları ve ehemmiyetleri nedeniyle cazip bir amaç haline gelen C-Suite yöneticileri, iş yoğunlukları ve uzun çalışma saatlerinin verdiği yorgunluk hali nedeniyle oltalama e-posta akınlarına daha açık bir hale geliyor. Kamuya açık bir ömür sürmeleri nedeniyle LinkendIn hesaplarını faal bir formda güncelleyen C-Suite yöneticileri, kuruluşun ortağı yahut müşterisine atıfta bulunan oltalama e-postalarını geliştirmek isteyen saldırganlara kıymetli bilgiler sunuyor. Genişletilmiş Algılama ve Karşılık (XDR) tahlilleri, erişim ve yetkilendirme siyasetlerinde muhtaçlık duyulan görünürlüğü sağlayarak, muhtemel siber tehditleri belirleyebiliyor ve güvenlik riskini azaltmak için tahlil teklifleri sunabiliyor. Uç nokta, kullanıcı, ağ ve başka güvenlik katmanlarını kapsayan bütünsel bir XDR tahlilinin, bir atağın devam ettiğini gösterebilecek eğilimleri yahut farklı olayları tanımlamak için gerekli olduğunu vurgulayan Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Yöneticisi Alev Akkoyunlu, “Kuruluşların prestijini ve ticari faaliyetlerini tehlikeye atabilecek bilgilerin açığa çıkmasını engelleyen XDR, yapay zeka (AI) ve makine tahsili (ML) sayesinde mevcut akınları gerçek vakitli olarak tahlil edebiliyor, ortalama tespit mühletini ve müdahale mühletini en aza indirgiyor.” açıklamasında bulunarak C-Suite yöneticilere yönelik yapılan oltalama taarruzlarına karşı XDR’ın sağladığı 3 faydayı paylaşıyor.

1. Süratli Algılama: Üst seviye yöneticileri gaye alan atakların kurum üzerinde büyük tesir yaratması mümkün bir durum. Bu nedenle gerçek bir hasar oluşmadan evvel bunları mümkün olduğunca çabuk tespit etmek kritik değer taşıyor. Devam etmekte olan bir saldırıyı tespit etmek için AI/ML teknolojisini kullanan XDR, görünüşte ilgisiz olayları tahlil ederek hücumun nedenini süratli bir halde algılayabiliyor.

2. Gerçek Bağlamı Elde Edin: Bir ihlal tespit edildiğinde vakit, kuruluşların aleyhinde işlemeye başlıyor. XDR tahlilleri, güvenlik takımlarına saldırıyı tespit edebilmeleri için muhtaçlık duydukları bağlamı sağlıyor. Birinci erişimin nasıl yapıldığı, yayılabildiği ve hangi sistemlerin etkilendiğini tespit edebilen XDR, rastgele bir data sızıntısı, komuta ve denetim irtibatı yahut öteki berbat niyetli aksiyonlara karşı otomatik olarak bilgi toplayabiliyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

3. Çabucak Harekete Geçin: Üst seviye yönetici seviyesinde bir ihlalle uğraşıldığında sürat, çok kıymetli bir etken haline geliyor. Bu nedenle XDR tahlilinin atakları nasıl durduracağını ve akabinde tesirinin en yeterli nasıl bertaraf edileceği konusunda harekete geçilebilir bilgiler sağlaması değer taşıyor. Bu, belli sistemlerin karantinaya alınması, makul kullanıcılara erişimin kapatılması, uygulamaların kapatılması yahut uç noktaların geri yüklenmesi üzere teklifleri kapsayan tahlilleri içeriyor.

C-Suite yöneticilere yönelik ataklar gelir kaybına, işten çıkarmalara ve hatta şirketin iflas etmesine yahut faaliyetlerini durdurmasına yol açabilecek kadar ziyan verici sonuçlara yol açabiliyor. Kuruluşlardaki muhtemel taarruzlara karşı güvenlik gruplarının şimdiki olmayan yahut riskli siyasetlerini belirleyen GravityZone XDR, üst seviye yöneticilere yahut şirket içi çalışanlara yönelik akınları süratli bir formda tespit edebiliyor ve kuruluş genelindeki yetkilendirmeleri inançlı olacak biçimde yine belirliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.