DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Zabıta Teşkilatı 197 Yaşında

Belediye Lideri Alper Taban, zabıta teşkilatının kuruluşunun 197’nci yılında, Zabıta Haftası aktiflikleri kapsamında İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işçisi ile akşam yemeğinde bir ortaya geldi.

Zabıta Teşkilatı 197 Yaşında
06.09.2023 09:48
0
A+
A-

Belediye Lideri Alper Taban, zabıta teşkilatının kuruluşunun 197’nci yılında, Zabıta Haftası aktiflikleri kapsamında İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanı ile akşam yemeğinde bir ortaya geldi.

Zabıta teşkilatı, 197’nci yaşını kutluyor. Kuruluşu Osmanlı devrine dayanan Zabıta Teşkilatı, birinci olarak 4 Eylül 1826 tarihinde İhtisap Nezareti ismiyle faaliyete geçti. Tıpkı vakitte bu tarih zabıta teşkilatının başlangıcı kabul edilirken, 16 Ağustos 1854 tarihinde resmi bir bildirim ile günümüz belediyeciliğinin temeli olan “İstanbul Şehremaneti İdaresi” kurulmuş, İhtisap Nezareti kaldırılmıştır. 1930 yılında çıkarılan Belediye Yasası’nda zabıtanın belediye hizmetlerini yerine getiren özel bir kuvvet olması öngörülürken, 1956’da ise Zabıta özel bir Müdürlük haline getirilmiştir. 2005 yılında tekrar düzenlenen Belediye Kanunu ile Zabıta hizmetleri, bugünkü formunu almıştır.

 

ZABITA HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Zabıta ünitesi, kurulduğu günden bu yana halkın sıhhati, huzuru ve güvenliği için uğraş eden bir teşkilat olarak biliniyor. Her yıl 1-7 Eylül ortası kuruluş yıl dönümünü de içerisinde barındıran tarihlerde Zabıta Haftası olarak kutlanırken, İnegöl Belediye Lideri Alper Taban da dün akşam Zabıta Müdürlüğü işçisiyle bir ortaya geldi. Zabıta Haftası etkinliklerinin başlangıcı olan buluşmada, Lider Taban çalışanın haftasını kutladı.

 

“GAYRET VE UĞRAŞINIZI GÖRÜYORUM, TEŞEKKÜR EDİYORUM”

DOSTUM tesislerinde gerçekleşen buluşmada çalışana yönelik bir konuşma da yapan Lider Taban, “Zabıta Haftanızı tebrik ediyorum. Zabıta Müdürlüğü değerli bir ünite. Her geçen gün de daha fazla uzmanlaşan bir takıma muhtaçlık var bu alanda. Sizlerin de çaba ve gayretinizi görüyorum. Bu emekleriniz için sizlere teşekkür ediyorum. Biz birebir vakitte kontrol grubuyuz. Bu görev nedeniyle de kıymetli misyonlar düşüyor üzerimize. Tüm ünitelerimizin gören göz olmasını istiyoruz lakin daha fazlaca Zabıta Müdürlüğümüzde bu iş kalıyor. Sizler her an alandasınız. Bizler vatandaşın hukukunu korumakla mükellefiz, onların sistemini bozan şeylere müsaade etmemekle mükellefiz, esnaf işletmeleri ortasındaki rekabette adaleti sağlamakla mükellefiz… İnsanların da bizden bu noktada beklentisi çok. Vatandaşın çok fazla tutunacak kısmı yok. Bizler de bir kolluk kuvvetiyiz. Vatandaşın bunu bizden beklediğini de görüyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.