DOLAR
32,2127
EURO
35,0123
ALTIN
2.404,85
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
32°C
Ankara
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

EÜ’de “Mavi-Beyaz Atatürk Fotoğrafları” Sergisi Açıldı

Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında bilimsel ve sanatsal etkinlikler devam ediyor

EÜ’de “Mavi-Beyaz Atatürk Fotoğrafları” Sergisi Açıldı
12.10.2023 18:36
1
A+
A-

Ege Üniversitesinde (EÜ) “Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri” kapsamında bilimsel ve sanatsal etkinlikler devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu tarafından “Mavi-Beyaz Atatürk Fotoğrafları” standı sanatseverlerle buluştu.

EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezinde açılan standa EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu     Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Serkan Boz ve Dr. Öğr. Üyesi Dilek Kılıç ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Stantta, EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Öğr. Gör. Gülseren Haylamaz’ın yürütücülüğünü yaptığı atölye çalışmasına katılan öğrencilerin fotoğraf baskılarına yer verildi. 

Sergi hakkında konuşan Öğr. Gör. Haylamaz, “1850’lerde icat edilen klasik bir fotoğraf baskı tekniği olan Cyanotype günümüzde kağıt, kumaş, cam üzere farklı yüzeylere uygulanmaktadır. Bu teknikte Cyanotype solüsyonu karanlık bir ortamda kâğıt yüzeye fırça yardımıyla sürülür. Kurutulan yüzeye asetat üzerine negatif imgesinin çıktısı alınan fotoğraf yerleştirilir. Güneşte (UV ışığında) yaklaşık 30 dakika bekletilir. Pozlanan imgenin olduğu kâğıt suda yıkanır. Mavi ve beyazın tonlarında oluşan fotoğraf günümüzün süratli fotoğraf üretimi ve tüketiminin bilakis yavaş ve eşsiz manzaralar oluşmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün farklı periyotlarda çekilmiş fotoğraflarından oluşan stant Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezinde ziyaretçilere açık olacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.