DOLAR
32,2760
EURO
34,7201
ALTIN
2.399,08
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Yağmurlu
20°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Az Bulutlu
17°C

Hyundai IONIQ 5 N eN1 Cup Yarış Dünyasında Yeni Bir Çağ Başlatıyor.

Hyundai Motor Company, resmi idman çeşidinde “IONIQ 5 N eN1 Cup” yarış arabasını tanıttı. Bu eşsiz elektrikli yarış arabası, ödüllü IONIQ 5 N yüksek performanslı elektrikli aracı temel alıyor.

Hyundai IONIQ 5 N eN1 Cup Yarış Dünyasında Yeni Bir Çağ Başlatıyor.
08.04.2024 16:48
0
A+
A-

Hyundai Motor Company, resmi idman çeşidinde “IONIQ 5 N eN1 Cup” yarış arabasını tanıttı. Bu eşsiz elektrikli yarış arabası, ödüllü IONIQ 5 N yüksek performanslı elektrikli aracı temel alıyor. Sürdürülebilir olmasıyla öne çıkan IONIQ 5 N, yarış dünyasında da yepisyeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor.

IONIQ 5 N eN1 Cup, yeni modelden daha güçlü bir aktarma organına ve daha yüksek pil kapasitesine sahip IONIQ 5 N ile tıpkı güçteki elektronik sistemi kullanıyor. IONIQ 5 N, çabuk hızlanma ve 650 PS’ye kadar yüksek güç çıkışıyla dikkat çekerken birebir vakitte pist sürüşü için de yüksek bir dayanıklılığa sahip. N markasının birinci yüksek performanslı MESKEN modeli olan IONIQ 5 N temelli yarış arabası ise büsbütün motorsporlarının geleceği için dizayn edilerek A’dan Z’ye özel olarak geliştirilmiş. 

Elantra N TCR üzere N1 sınıfı için geliştirilen IONIQ 5 N eN1 Cup, üst seviye pist performansıyla da birinci sınıf bir yarış arabası durumunda. Tüm bunlar ek olarak; bu yıl tanıtılacak yeni eN1 sınıfı, ekiplerin tek bir üreticiye bağlı kalmadan çeşitli lastik marka ve modelleriyle iş birliği yapabilmesine de imkan sağlayacak.

IONIQ 5 N eN1 Cup yarış arabası, tekrar tasarlanmış bir gövde kitine sahip. Alçak ve geniş biçimdeki çamurluklara, daha yeterli yol tutuşu için daha geniş lastiklere, ön spoyler ve art kanatlarla artan bastırma kuvvetine ve düzgünleştirilmiş aerodinamik performansa sahip epeyce güçlü bir model. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Gelişmiş güvenlik tedbirleri için rollcage (takla kafesi), yarış koltukları ve emniyet kemerleri üzere temel güvenlik ögeleriyle donatılan araba, yarışlarda en yüksek seviyede güvenliği sağlamak için de sırf elektrik yangınları için özel olarak geliştirilen yangın söndürücülerle donatılmış. 

Bununla bir arada, duman sensörü ve değiştirilmiş şarj portu pozisyonu dahil olmak üzere ek güvenlik tedbirleri de uygulanmış. Tam 650 beygir güç üreten elektrikli yarış arabası, çok yakın bir gelecekte içten yanmalı yarış arabalarının yerini alarak motorsporlarında yeni bir periyodun başlangıcını temsil edecek.

IONIQ 5 N eN1 Cup Teknik Özellikler

Motor: Ön 166 kW / 226 PS, Art 282 kW / 383 PS (Toplam: 650 PS)

Pil: 84,0 kWh

Şarj sistemi: 800V ve 400V çoklu şarj sistemi

Maksimum şarj kapasitesi: 350 kW

Şarj süresi: %10~80 18 dakika (optimum şartlar altında)

Süspansiyon: İki istikametli ayarlanabilir amortisörler, kamberi ayarlanabilir sürüş yüksekliği 

Frenler: 6 piston önde, 4 piston artta monoblock kaliperler

Lastik ve Jant: 18” N Motorsport slick lastikler ve karbon jantlar

Dış: Yüksek bastırma kuvvetine sahip N Motorsport aerodinamik gövde kiti ve geniş çamurluklar

Güvenlik: FIA onaylı çok noktadan kaynaklı rollcage (Ek J), N Motorsport yarış koltuğu, N Motorsport emniyet kemeri, yüksek tansiyon kapatma şalteri, yüksek voltaj ikaz göstergesi, duman sensörü, taşınabilir şarj irtibat noktası,

Ağırlık: 1.970 kg

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.