DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
32°C
Ankara
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Kaım ayında kimya sektöründen 2,8 milyar dolarlık ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bilgilerine nazaran, Türkiye’nin ihracatı kasım ayında geçen yıl birebir periyoda nazaran yüzde 5,2 artışla 23 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren kimya kesimi ise kasım ayında en çok ihracat yapan ikinci bölüm oldu ve ülke ihracatından yüzde 12,5 hisse aldı.

Kaım ayında kimya sektöründen 2,8 milyar dolarlık ihracat
02.12.2023 14:24
0
A+
A-

KASIM AYINDA KİMYA KESİMİNDEN 2,8 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bilgilerine nazaran, Türkiye’nin ihracatı kasım ayında geçen yıl birebir periyoda nazaran yüzde 5,2 artışla 23 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren kimya dalı ise kasım ayında en çok ihracat yapan ikinci dal oldu ve ülke ihracatından yüzde 12,5 hisse aldı.

 

Kimya dalının Kasım ayı ihracat sayılarını değerlendiren İstanbul Kimyevi Unsurlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) İdare Heyeti Lideri Adil Pelister, “Kasım ayında kimya bölümümüz yüzde 11,9 artışla 2,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve ülkemiz ihracatından yüzde 12,5 hisse aldı. Dalımızın Ocak-Kasım devri ihracatı ise 28 milyar dolara ulaştı. Bu yıl hem ülkemiz açısından hem de global iktisat olarak güçlü bir yıl oldu. Buna karşın yılın son çeyreğinde geçen yıla nazaran artış performansı gösteren kimya dalımızın yıl sonu ihracatında 30 milyar doları geçmesini bekliyoruz. Geçen yılki 33,6 milyar dolarlık ihracat rekorumuzdan sonra bu yıl tüm güçlü şartlara karşın 30 milyar dolar sayısının üzerine çıkacak olmak epey kıymetli. Biz de İKMİB olarak düzenlediğimiz fuar ulusal iştirak tertipleri, ticaret ve alım heyetleri, Ur-Ge projeleri ile bölümümüzün ihracatının artmasına ve yeni pazar edinmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.