DOLAR
32,2420
EURO
35,1223
ALTIN
2.507,91
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtları’na başvurular başladı!

Eğitime erişimi risk altındaki kız çocuklarının barınma, bakım, sıhhat ve tüm gereksinimlerini fiyatsız olarak destekleyen Koruncuk Vakfı’nın İstanbul Bolluca ve İzmir Urla’daki yurtlarına müracaatlar başladı.

Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtları’na başvurular başladı!
01.02.2024 21:00
0
A+
A-

Eğitime erişimi risk altındaki kız çocuklarının barınma, bakım, sıhhat ve tüm muhtaçlıklarını fiyatsız olarak destekleyen Koruncuk Vakfı’nın İstanbul Bolluca ve İzmir Urla’daki yurtlarına müracaatlar başladı.

Koruncuk Vakfı, okumaya istekli lakin eğitime ulaşmada sosyal, ekonomik ve coğrafik nedenler yüzünden zorluk yaşayan kız çocuklarına, akademik muvaffakiyet önkoşulu olmaksızın ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz barınma ve bakım hizmeti vererek onların sıcak bir aile ortamında eğitime erişmelerine ve hayata hazırlanmalarına dayanak oluyor.

Vakfın İstanbul Bolluca’da ve İzmir Urla’daki yerleşkelerinde bulunan kız öğrenci yurtlarında öğrencilerin temel muhtaçlıkları ve eğitiminin karşılanmasının yanı sıra toplumsal, kültürel, sportif faaliyetleri desteklenerek kız çocuklarının donanımlı bireyler olarak yetişmesi için çalışmalar yürütülüyor. 

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN MÜRACAATLAR ÖNCELİKLENDİRİLECEK

YAZI ARASI REKLAM ALANI

6 Şubat 2023’te meydana gelen zelzelenin akabinde bölgenin gereksinimlerine süratle takviye olan Koruncuk Vakfı, yurt müracaatlarında da zelzeleden etkilenen kız çocuklarını yurtlarına kabul etmişti. Bu yıl da birebir şekilde yurtlara kabul değerlendirmesinde sarsıntı felaketinden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Elazığ vilayetlerinde yaşayan kız çocukları önceliklendirilecek. 

YURTLARA MÜRACAAT KOŞULLARI

Koruncuk Vakfı Ortaokul ve Lise Kız Öğrenci Yurtları’na örgün öğretimde ortaokul ve lise tahsiline devam eden kız öğrenciler müracaat yapabilir. 

KORUNCUK VAKFI’NIN SAĞLADIĞI OLANAKLAR 

  • Barınma hizmeti, 
  • Kitap, kırtasiye, kıyafet, harçlık takviyesi,
  • Psikososyal ve sıhhat takviyesi, 
  • Rehberlik ve meslek danışmanlığı dayanağı,
  • Etüt öğretmeni takviyesi, 
  • Okula ulaşımda servis dayanağı,
  • Sosyal ve kültürel aktivitelere katılma imkanı, 
  • Yılda iki sefer aile yanına gidiş-dönüş ulaşım takviyesi, 
  • Tatil periyotlarında gelişim kamplarına katılma imkanı, 
  • Atölye ve laboratuvarlarda şahsî gelişim imkanı, 
  • Lise tahsilini Koruncukköylerde tamamlayan çocuklar için üniversite katkı bursu 
  • Öğrenim hayatını Koruncukköylerde sürdüren çocuklar için lise ve üniversite imtihanlarına hazırlık kurslarına iştirak.

NASIL MÜRACAAT YAPILACAK

Koruncuk Vakfı Ortaokul ve Lise Kız Öğrenci Yurtları’na müracaat için aşağıdaki müracaat formunu doldurabilir veya 0212 685 03 83 (Dahili no: 4) telefon numarası üzerinden Vakfa ulaşarak müracaat hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.