DOLAR
32,2029
EURO
35,0702
ALTIN
2.520,86
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Sabah dinç kalkmanın yolları

Hava değişimi yahut gerilim üzere çeşitli nedenlerden ötürü sabah erken saatlerde yataktan ayrılmak çoğu kişi için hayli güç bir durum haline gelebiliyor.

Sabah dinç kalkmanın yolları
06.11.2023 13:24
0
A+
A-
Sabah dinç kalkmanın yolları

Hava değişimi yahut gerilim üzere çeşitli nedenlerden ötürü sabah erken saatlerde yataktan ayrılmak çoğu kişi için epey güç bir durum haline gelebiliyor. Kaliteli ve kâfi müddetlerde uyuyan bireylerin sabah hem zihinsel hem fizikî olarak çok daha dinç ve enerjik bir formda güne başladığını söyleyen Anadolu Sıhhat Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “İyi bir uyku için akşam yemeğinde küçük porsiyonlar tercih etmeli ve karbonhidrat tüketimini muhakkak bir düzeyin altında tutmalıyız. Ayrıyeten uykuya geçmeden en az üç saat evvel yemek yemeyi bırakmış olmamız gerekir” ikazlarında bulundu.

Yeterli müddette sistemli uykunun fizyolojik ve ruhsal sıhhat açısından çok değerli olduğunun altını çizen Anadolu Sıhhat Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “Günde 7-8 saat uyumak, insanın kendisini düzgün hissetmesini ve zihinsel olarak rahatlamasını sağlar. Kaliteli bir uyku için akşam yemeğinde porsiyonlar küçük tutulmalı ve karbonhidrat tüketimi kısıtlanmalıdır. Uykunun en az üç saat öncesinde yemek yemek bırakılmalıdır” dedi.

Gün içinde daha faal ve verimli olunan saatler şahıstan bireye değişebilir

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Daha enerjik hissedilen vakit dilimlerinin şahıstan şahsa farklılık gösterebildiğinin altını çizen Dr. Atasoyu, “Genel olarak sabah saatlerinde insan vücudunun güç düzeyi yüksektir. Fakat bireylerin günlük ömür ve çalışma programlarına nazaran daha etkin ve verimli oldukları saatler farklılıklar gösterebilir. Muhakkak bir bahse yahut işe odaklanan insanların yaklaşık 90-120 dakika sonra randımanlarının düşmeye başladığı gözlemlenmiştir. Ağır çalışma sonrasında su, kahve ve çay üzere sıvı bir şeyler içmek ve kısa vadeli hareket etmek için 15 dakika orta verilmesi kişinin daha yeterli hissetmesine yardımcı olur” diye konuştu.

Enerjik olmak için hobi edinin, monotonluktan kurtulun

Uyandıktan sonra güneş ışığına maruz kalırken kolları üst kaldırıp birkaç defa derin nefes almanın ve esneme antrenmanları yapmanın, duyuların uyarılmasına yardımcı olduğunu vurgulayan Anadolu Sıhhat Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “Vücudun muhtaçlık duyduğu enerjiyi sağlamak için sağlıklı bir kahvaltı yapılması ve gereğince su içilmesi de çok değerlidir. Ayrıyeten sabah saatlerinde açık havada 10 yahut 20 dakikalık hafif bir yürüyüş yapılması da bedenin gücünü arttıran kıymetli bir faaliyettir. Ek olarak kişinin monotonluktan kurtulup bir hobi edinmesi de güne daha enerjik başlamasına yardımcı olabilir” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.