DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Tek yönlü beslenme bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor!

Kefir ve yoğurt üzere fermente süt eserlerinin bağırsak sıhhati için yararlı olduğunu lisana getiren uzmanlar, prebiyotiklerin elma, kayısı üzere meyveler ve pırasa, kereviz üzere sebzelerde bulunduğunu söylüyor.

Tek yönlü beslenme bağırsak sağlığını olumsuz etkiliyor!
01.03.2024 15:12
2
A+
A-

Kefir ve yoğurt üzere fermente süt eserlerinin bağırsak sıhhati için yararlı olduğunu lisana getiren uzmanlar, prebiyotiklerin elma, kayısı üzere meyveler ve pırasa, kereviz üzere sebzelerde bulunduğunu söylüyor. Sağlıklı bir bağırsak sistemi için gerçek beslenme alışkanlıklarının ehemmiyetine dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, tek taraflı beslenmenin bağırsak sıhhatini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, sağlıklı bağırsak sisteminin nasıl olması gerektiğini anlattı. 

Kefir ve yoğurt üzere fermente süt eserleri bağırsak sıhhati için faydalı

Kefir ve yoğurt üzere fermente süt eserlerinin bağırsak sıhhati için faydalı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Özellikle kefir ve yoğurtta bulunan sağlıklı bakteriler, mikrobiyota dediğimiz trilyonlarca hücreyle birlikte olan faydalı bakterilerin sayısını artırıyor, buna bağlı olarak sindirimi kolaylaştırıyor ve bedenin direncini artırarak kilo kaybında dahi tesirleri oluyor.” dedi. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Prebiyotikler elma, kayısı üzere meyveler ve pırasa, kereviz üzere sebzelerde bulunuyor

Probiyotiklerle birlikte prebiyotikler ve her ikisinin birlikte olduğu simbiyotiklerin bulunduğunu da anlatan Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Prebiyotikler bakterilerin, bedenimizde bulunan mikroorganizmaların beslenmesinde rol oynayan hususlardır. Prebiyotikler meyve ve sebzelerde bulunur. Elma, armut, turunçgiller, kayısı, şeftali, enginar, soğan, sarımsak, pırasa, kereviz ve mercimek de bulunuyor. Bunlar beden tarafından sindirilmeyen lakin bedendeki bakteriler tarafından sindirilebilen, sonuç olarak bakterilerin beslenmesini sağlayan ve bedendeki immün sistemin güçlenmesini sağlayan hususlardır. Günlük diyetimizdeki lif içeriğini artırırsak probiyotiği de sağlamış oluruz.” halinde anlattı.

Sağlıklı bir bağırsak sistemi için dikkat edilmesi gerekenler neler?

Sağlıklı bir bağırsak sistemi için olması gerekenlere işaret eden Prof. Dr. Aytaç Atamer, şunları lisana getirdi:

“Sağlıklı bir bağırsak sistemi için günlük beslenme alışkanlığımızda mümkün olduğu kadar doğal beslenmeye dikkat etmeliyiz. Bilhassa her meyve sebzeyi mevsiminde yemeliyiz, kilo almamalıyız, her şeyden azar azar yemeliyiz.

İdeal bir bağırsak sıhhati için diyetimizde karbonhidrat, protein ve yağın istikrarlı olarak bulunması gerekmektedir. Tek taraflı beslenme bağırsak sıhhatimizi olumsuz etkilemektedir. 

Ketojenik diyet üzere tek istikametli beslenmeler bağırsak sıhhatini bozuyor

Yapılan birtakım ketojenik diyetler ismi altında tek taraflı beslenmeler bağırsak sıhhatimizi ve beden immün sistemimizi bozmaktadır. Her türlü besinden istikrarlı bir halde almak kaydıyla yemeliyiz, zerzevat ve meyve yüklü beslenmeliyiz.

Evde yapabileceğimiz doğal besinler olarak konut yoğurdu, mesken sirkesi, turşular beden sağlınızın korunmasında rol oynamaktadır. Yalnızca beslenmeyle değil beraberinde idman yapmalı, alkol ve sigaradan uzak durmalıyız.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.