DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Tokyo’da Hızlı Bir Koreli: Hyundai NPX1 Concept

• Hyundai, Tokyo Araba Fuarı’nda NPX1 isimli sıradışı KONUT konseptini sergiliyor.

Tokyo’da Hızlı Bir Koreli: Hyundai NPX1 Concept
13.01.2024 02:12
0
A+
A-

• Hyundai, Tokyo Araba Fuarı’nda NPX1 isimli sıradışı KONUT konseptini sergiliyor.

• IONIQ 5 N baz alınarak geliştirilen bu özel konsept, “N Performance” kesimleri kullanan birinci model.

• Standart versiyon ile yetinmeyen müşteriler için ekstra modifiye imkanı sunan Hyundai, elektrifikasyona farklı bir bakış açısı da getirmiş oluyor.

Hyundai Motor Company, Tokyo Araba Fuarı 2024’te heyecan verici bir prototip N Performance modeli sergiliyor. Resmi modifiye modülleriyle donatılmış konsept model, IONIQ 5 N baz alınarak hazırlanmış. NPX1 ismi verilen bu özel konsept, yüksek kaliteli performans eklentileriyle mevcut gücünü ve görselliğini doruğa çıkarıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Markanın yüksek güçlü araçlar hazırlan N departmanı, birinci defa 2019 yılında i30 N modeliyle işe başlamış ve sırasıyla Elantra N, Veloster N ve i20 N üzere içten yanmalı motorlu (ICE) araçlardan azamî randıman elde etmişti. Hyundai N departmanı artık de 0-100 km/s hızlanması yalnızca 3.4 saniye olan IONIQ 5 N ile projelerine devam ediyor. IONIQ 5 N, 650 beygir güç ve 740 Nm tork üretirken büsbütün elektrikli aracın menzili ise 385 km.

Bu çalışmaların birinci meyvesi olan NPX1, yabanî manzarasını yüksek performanslı elektrikli motoruyla birleştiriyor. Karbon ön ızgara, geniş hava girişli ön tampon, marşpiyeler, art tampon difüzörü, bagaj spoyleri ve hafifletilmiş hibrit karbon jantlar arabanın en dikkat cazip gövde kesimleri. Ayrıyeten, yüksek performanslı fren balataları ve daha alçak helezonlarla bir arada azamî yol tutuş ve inançlı duruş elde ediliyor. Konsept modelin iç mekanındaysa Alcantara kaplı yarış tipi koltuklar bulunuyor.

NPX1 konseptiyle sergilenen bu kesimler, 2024 yılında daha da geliştirilecek ve satışa sunulacak. Hyundai N departmanı, IONIQ 5 N’den başlayarak tüm N modelleri için “N Performance Parts” eserleri araba severlerin beğenisine sunacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.