DOLAR
32,2205
EURO
35,1267
ALTIN
2.528,99
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ilk mezunlarını verdi

Programa katılan 40 üniversite öğrencisi; girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanında aldığı eğitim ve edindikleri tecrübeyle geleceklerinin şekillenmesine katkı sağlayacak pek çok yetkinlik kazandı. 

Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimcilik Programı’ ilk mezunlarını verdi
19.01.2024 17:12
1
A+
A-

Programa katılan 40 üniversite öğrencisi; girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanında aldığı eğitim ve edindikleri tecrübeyle geleceklerinin şekillenmesine katkı sağlayacak pek çok yetkinlik kazandı. 

 Tüpraş’ın Batman Üniversitesi iş birliğiyle yürüttüğü ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Bayan Girişimcilik Programı’ Sertifika Merasimi 17 Ocak 2024 tarihinde Batman Üniversitesi Merkez Yerleşke Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi. Batman Üniversitesi mesken sahipliğinde gerçekleşen sertifika törenine Batman Valisi’nin Eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Bayan ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Şahide Akbulut, Meslek Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Kay, Batman Rafineri Müdürü Volkan Demirtaş, Tüpraş Kurumsal İrtibat Müdürü Çiler Teber, Tüpraş İnovasyon ve Teşebbüs Sermayesi Müdürü Funda Çetin, İnovasyon Koordinatörü Melis Yirçi, akademisyenler ve programda yer alan öğrenciler katıldı. İştirakçilere verdikleri kıymetli katkılardan ötürü teşekkür edilirken başarılı, genç beyinlere sertifikaları sunuldu.

Tüpraş’ın ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Bayan Programı’nın birinci etabında tüm öğrencilere yönelik İnovasyon ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri düzenlendi. İkinci etapta ise değerlendirmelere nazaran seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik bir kümeye ağırlaştırılmış girişimcilik eğitimleri verildi. İçeriği Tüpraş tarafından üniversite öğrencilerine özel olarak hazırlanmış Girişimcilik Programı’nın yüzde 60’ını kız öğrenciler oluşturdu. 

 Öğrenciler Tüpraş’ın tecrübeli mentorlarıyla çalışma fırsatı buldular

YAZI ARASI REKLAM ALANI

  Yenilikçi fikir geliştirme, yeni bir teşebbüse başlama, sorunu manaya, tahlili tasarlama, pazar araştırması, iş modeli bileşenleri, girişimcilik araçları ve sunum teknikleri üzere modüllerden oluşan program aracılığıyla öğrenciler, sorun çözme ve eser geliştirme yetkinliklerini geliştirdiler. Projelerini muvaffakiyetle tamamlayarak sunumlarını gerçekleştiren öğrenciler Girişimcilik Programı İştirak Sertifikası almaya hak kazandı. 

Tüpraş’ın kurum içi girişimcilik programını deneyimlemiş mentorları da programa katkı sağladı. Mentorların takviyesiyle girişimcilik projelerini üretmek için kümeler halinde çalışan iştirakçiler, proje fikirlerinin ticarileştirilmesi evresinde girişimcilik eko-sistemine yönlendirildi.  

 “Bu program, üniversite-sanayi iş birliğinin en hoş örneklerinden biridir”

 Öğrencilerin sunumlarının akabinde sertifikaların verildiği merasimde konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu iş birliği sayesinde öğrencilere eşsiz bir tecrübe ve bilgi kazandırdıklarını belirterek, “Bu program, üniversite-sanayi iş birliğinin en hoş örneklerinden biridir. Gençlerimizi inovasyon ve girişimcilik mevzularında destekleyerek, onların geleceğe daha itimatla bakmalarını sağlamış olduk.” halinde konuştu. 

Demir sözlerine şöyle devam etti: “Programın öne çıkan bir öteki tarafı ise genç beyinlerin desteklenmesi oldu. Bayanların iş dünyasında daha aktif rol alabilmeleri ismine düzenlenen atölye çalışmaları iştirakçilerin büyük ilgisini çekti. Genç Beyinlerde İnovasyon ve Bayan Girişimcilik Programı iştirakçilere değerli kazanımlar sağladı. İlerleyen yıllarda benzeri projelerle gençlerin ve bayan girişimcilerin desteklenmesine yönelik gayretlerin artarak devam edeceğine, bu çeşit iş birliklerin ülke iktisadına değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” 

“Kadınların daha görünür olduğu güçlü girişimcilik ekosistemleri oluşturma amacımızın birinci adımını Batman’dan başlattık” 

 Genç Beyinlerde İnovasyon ve Bayan Girişimcilik Programı’nı tamamlayan öğrencileri tebrik eden Tüpraş Kurumsal İrtibat Müdürü Çiler Şengelir Teber, programın yürütülmesinde büyük katkı sağlayan Batman Üniversitesi Rektörü, Bayan ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Meslek Merkezi ve tüm akademisyenlere teşekkür ederek şunları tabir etti:  

                                                                                                                              “Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Bayan Ünitesi (UN Women) Kuşaklar Uzunluğu Eşitlik Forumu’ndaki global liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlayacak bir dizi çalışma başlattık. Bu çalışmaların birinci adımını Batman Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğümüz Genç Beyinlerde İnovasyon ve Bayan Girişimcilik Programı ile attık. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca ağır emek harcadılar. İklim değişikliğiyle gayrete katkı projesinden, üniversite gençlerine yönelik mentorluk uygulamasına, bireye yönelik sıhhat tahlillerinden engellilere yönelik uygulamalara birçok farklı konuda inovatif projeler üreterek programı tamamladılar. Hatta bir kümemiz bayanlara yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çalıştı ve acil durumlar için bir bileklik tasarladı. Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimler sonucunda inovasyon ve teknoloji alanında projeler üreterek kendilerini geliştirme fırsatı buldu. Burada edindikleri girişimcilik tecrübesi de mesleklerine yansıyarak, öğrencilerimizin maksatlarını gerçekleştirmelerine vesile olacak” 

Teber, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Programa katılmaya hak kazanmış 40 kişilik öğrenci kümemize girişimcilik eğitimi verirken ayrıyeten üniversitenin geneline düzenlediğimiz seminerlerle de yüzlerce öğrenciye ulaşma talihini yakaladık. Batman Üniversitesi iş birliği ile yürüttüğümüz programda elde ettiğimiz deneyimler, öteki rafinerilerimizin bulunduğu vilayetlerde de bize yol gösterecek. Farklı üniversitelerde yürüteceğimiz iş birlikleriyle genç bayanların inovasyon ve teknoloji ekosisteminde daha fazla yer almasına rehberlik etmeyi hedefliyoruz”. 

Tüpraş İnovasyon ve Teşebbüs Sermayesi Müdürü Funda Çetin ise, “Programımızın içeriğini, öğrencilerimizi, yaşadığımız çağdaki muazzam değişim dönüşüm periyoduna hazırlamak üzerine tasarlamıştık. Fikir üretiminden başlayarak iş modeli temellerinin tasarlanmasına kadar hazırladığımız tüm içerikleri Batman’da gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimlerle iştirakçilerimize aktardık ve çevrim içi mentorluklarla süreci destekledik. Süreçte şirketimizin girişimcilik programlarında yer alan farklı iş birimlerimden arkadaşlarımız da bize takviye oldu. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında kız öğrencilerin iştirakine öncelik verdiğimiz programımızda, fikirlerin hayata geçirme süreçlerini deneyim ettik, iştirakçilerimizin grup çalışması ve projelerini makul bir metodoloji ile aktararak sunum yapma marifetlerine katkıda bulunmaya çalıştık. İştirakçilerimizin teşebbüsçü ruhu, öğrenme istekleri ve gösterdikleri gelişimi izlemek hepimize çok büyük memnunluk verdi. Tüm iştirakçileri gönülden kutluyorum ve öğrencilerimiz başta olmak üzere Batman Üniversitesine ve proje takımında yer alan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Tüpraş, Teknoloji ve İnovasyonda Bayan Programı ile 100.000 kız öğrenciye ulaşacak 

 Tüpraş, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Bayan Ünitesi (UN Women) Kuşaklar Uzunluğu Eşitlik Forumu’ndaki global liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlamak üzere geliştirdiği “Teknoloji ve İnovasyonda Bayan Programı” ile kız çocuklarının STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında çalışma potansiyellerini ortaya çıkartmayı, teknoloji ve inovasyon alanlarında kız çocuklarını teşvik ederek çalışma hayatlarına katkıda bulunmayı hedefliyor. 

Projenin birinci adımını ‘Genç Beyinlerde İnovasyon ve Bayan Girişimcilik Programı’ ile başlatan Tüpraş, bu alanda yürüttüğü farklı eğitimlerle 2027 yılına kadar, 90.000’i ortaokul, 10.000’i üniversite olmak üzere toplam 100.000 kız öğrenciye ulaşmayı taahhüt ediyor.   

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.