DOLAR
32,1961
EURO
35,0588
ALTIN
2.507,13
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Uzmanı önerdi! Ağız kokusunu gidermek için dilinizi de fırçalayın!

Ağız kokusunun ağız içinin durumundan kaynaklandığını lisana getiren Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Ağız kokusu olan bireylere birinci tavsiyemiz lisanın fırçalanmasıdır. Satılan lisan kazıyıcı temizleme eserleri ile lisan geriden öne hakikat kazınır.” dedi.

Uzmanı önerdi! Ağız kokusunu gidermek için dilinizi de fırçalayın!
28.02.2024 13:12
2
A+
A-

Ağız kokusunun ağız içinin durumundan kaynaklandığını lisana getiren Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Ağız kokusu olan şahıslara birinci tavsiyemiz lisanın fırçalanmasıdır. Satılan lisan kazıyıcı temizleme eserleri ile lisan geriden öne yanlışsız kazınır.” dedi.

Ağız kokusunun yüzde 90 ağız kaynaklı olduğunu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Kalan yüzde 10’luk kısım ağız dışı kaynaklı olabilir. Hastanın reflüsü olabilir, karaciğer kaynaklı olabilir, geniz sorunları geniz akıntısı ağız kokusu yapabilir.” diye konuştu.

Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, pak nefes için ağız bakımı hakkında bilgi verdi.

Her gün tertipli ağız paklığı yapan bireylerde ağız kokusu geçer

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ağız kokusunu ‘Kişinin karşısındakini rahatsız edecek kadar ağzından koku gelmesi’ olarak tanımlayan Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Kişi bunu kendi de fark edebilir diğerleri tarafından da söylenebilir. Burada temeldeki durum ağız içidir. Birikim yüzeyi lisandır. Ağız kokusu olan bireylerde birinci tavsiyemiz lisanın fırçalanmasıdır. Satılan lisan kazıyıcı temizleme eserleri ile lisan geriden öne yanlışsız kazınır. Bunun dışında ağızda bulunan protezler, uyumsuz dolgular varsa bunlarda da mikroorganizma birikintisi olabilir. Ağızda bulunan bu kısımların temizliğinin yapılması gerekir. Her gün nizamlı ağız paklığı yapan bireylerde ağız kokusu geçer.

Ağız kokusu yüzde 90 ağız kaynaklı

Ağız kokusunun yüzde doksan ağız kaynaklı olduğunu da kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Kalan yüzde 10’luk kısım ağız dışı kaynaklı olabilir. Hastanın reflüsü olabilir, karaciğer kaynaklı olabilir, geniz sorunları geniz akıntısı ağız kokusu yapabilir. Ağız içi tüm bakımlar nizamlı olarak yapıldıktan sonra koku devam ediyorsa ekstra oral bir durumdan şüphelenilebilir. Bunun için de gaz kromatografisi dediğimiz aygıtlar vardır ölçümler yapılarak ağız kokusunun sebebi anlaşılır.” diye anlattı.

Ağız kokusunun kronikleşmesi iyileşmeyeceği manasına gelmiyor

Ağızda yemek yemeyle birlikte diş yüzeyinde dental plak denilen bir yüzey oluştuğunu tüm diş sorunlarına bu plakların sebep olduğunu kaydeden Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bu plağın ağız içinden eliminasyonunu sağladıktan sonra günlük ağız bakımının değerli bir kısmını yapmış oluruz. Ağız kokusunun kronikleşmesi durumu iyileşmeyeceği manasına gelmez. Ağız temizliğinin sağlanması sonrasında ağız kokusu sarfiyat.” dedi.

Kişi her gün ağız bakımını gerçekleştirdiği sürece pak bir ağızla hayatına devam eder

Ağız içerisindeki plakların günlük olarak oluştuğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, “Bunun paklığı hastanın misyonudur. Kişi her gün ağız bakımını gerçekleştirdiği sürece pak bir ağızla hayatına devam eder.  Ancak birtakım insanların tükürük yapısıyla ilgili olarak plak üzerinde çok süratli mineraller birikir. Bu mineraller sonucunda diş taşı birikimi olur. Yeniden hastanın ağız içi mikroorganizma istikrarına bağlı olarak birtakım diş eti enfeksiyonları süratli bir formda ilerleyebilir. Hasta kök yüzeyi ve diş taşı rahatsızlıklarının paklığı kendisi yapamaz. Bunlar için diş eti hastalıkları uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekir. Burada detertgraj ve kretergraj dediğimiz diş eti üstü, diş eti altı paklığı yapıldıktan sonra hasta kendi günlük bakımına devam edebilir.” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.