DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Hyundai IONIQ 5 N Dünyada Yılın Performanslı Otomobili Seçildi

Hyundai’nin N Departmanı tarafından geliştirilerek elektrifikasyonda yeni bir boyut olarak dikkat çeken IONIQ 5 N, klâsik yüksek performanslı arabaların sürüş dinamiklerini büsbütün elektrikli bir modele taşımış oluyor. 

Hyundai IONIQ 5 N Dünyada Yılın Performanslı Otomobili Seçildi
27.03.2024 23:00
0
A+
A-

Hyundai’nin N Departmanı tarafından geliştirilerek elektrifikasyonda yeni bir boyut olarak dikkat çeken IONIQ 5 N, klasik yüksek performanslı arabaların sürüş dinamiklerini büsbütün elektrikli bir modele taşımış oluyor. 

Global olarak en saygın otomotiv ödüllerinden biri olarak kabul edilen World Car Of The Year (WCOTY) kapsamında, “Dünyada Yılın Performanslı Otomobili” seçilen IONIQ 5 N, böylece Hyundai’nin IONIQ 5 ve IONIQ 6 ile üst üste iki yıl aldığı bu değerli “Yılın Otomobili” serisini üçüncü bir zaferle taçlandırıyor. 

Hyundai’nin son üç yıldaki dördüncü büyük “Dünya Araba Ödülleri” zaferi manasına gelen bu birincilik, hem modellerin hem de markanın ne derece savlı olduğunun da bir delili olarak bedellendiriliyor. İnanılmaz yüksek performanslı teknolojisiyle MESKEN rakiplerini geride bırakmaya devam eden IONIQ 5 N, segmentindeki başkan ve ayrıcalıklı pozisyonunu sağlamlaştırmış oluyor. Dünya Araba Mükafatları (WCOTY), 29 ülkeden 100 milletlerarası heyet üyesinin oylarıyla her yıl tertipli olarak gerçekleştiriliyor. Finale kalan araçlar, kuvvetli test sürüşlerinin akabinde en ince detayına kadar bedellendiriliyor ve oylama prosedürüyle kazanan model seçiliyor.

IONIQ 5 N, 21.000 devre kadar çalışan iki adet elektrikli motora sahip. En yeni jenerasyon 84 kWh pil ile donatılan araba, yüksek güç için motordaki iki kademeli invertör sayesinde 448 kW/609 PS ve 740 Nm tork (NGB devredeyken 478 kW/650 PS ve 770 Nm) güç sunuyor. Azamî 260 km/saat sürate ulaşabilen model, 0-100 km/s hızlanmasını ise yalnızca 3,5 saniyede (NGB ile 3,4 saniye) tamamlıyor. Büsbütün elektrikli aracın menzili ise 448 kilometre (WLTP). 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.