DOLAR
32,1961
EURO
35,0588
ALTIN
2.507,13
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

VakıfBank’tan 653 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

VakıfBank, 19 ülkeden 34 bankanın iştirakiyle 323 milyon dolar ve 303 milyon euro olmak üzere toplam 653 milyon dolar meblağında sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.  Geçen yılki sürece nazaran 15 yeni bankanın katıldığı 367 gün vadeli kredinin; dolar maliyeti SOFR + %3,50, Euro maliyeti ise Euribor + %3,25 düzeyinde gerçekleşti. 

VakıfBank’tan 653 milyon dolarlık sendikasyon kredisi
23.11.2023 10:24
0
A+
A-
VakıfBank’tan 653 milyon dolarlık sendikasyon kredisi

 

VakıfBank, 19 ülkeden 34 bankanın iştirakiyle 323 milyon dolar ve 303 milyon euro olmak üzere toplam 653 milyon dolar fiyatında sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.  Geçen yılki sürece nazaran 15 yeni bankanın katıldığı 367 gün vadeli kredinin; dolar maliyeti SOFR + %3,50, Euro maliyeti ise Euribor + %3,25 düzeyinde gerçekleşti. 

 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yurtdışından sağladığı toplam 15 milyar dolara ulaşan fonlamasıyla bu alanda Türk bankaları ortasında açık orta önder pozisyonda olan VakıfBank, yeni bir sendikasyon sürecine daha imza attı. Sürece yönelik açıklamalarda bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, 2023 yılının başından bu yana çeşitli yapılar altında gerçekleştirilen süreçlerle yurt dışından en çok kaynağı getiren Türk bankası olduklarının altını çizdi. 

Uluslararası bankalarla süregelen güçlü iş birlikleri sayesinde yılın ikinci sendikasyon sürecini de muvaffakiyetle tamamladıklarını vurgulayan Üstünsalih, şunları kaydetti:

“Bu süreçte yüzde 100’ün epey üzerinde bir yenileme oranına ulaştık. Sürecimize Avrupa’dan Amerika’ya, Çin’den İngiltere’ye dünyanın farklı coğrafyalarından geçtiğimiz devirdeki sürecimizde yer almayan 15 yeni banka iştirak gösterdi. İlaveten, kelam konusu kredinin maliyeti de Mayıs 2023 devrine nazaran her iki para ünitesi için 75 baz puan azalarak dolar dilimi için SOFR + %3,50, Euro dilimi için ise Euribor + %3,25 düzeyinde gerçekleşmiş oldu. Bu vesileyle sürecimize takviye veren tüm muhabir banka temsilcilerimize bir defa daha teşekkürlerimi iletiyorum.’’

“Çevresel ve toplumsal temalı kredileri artırmayı hedefliyoruz”

VakıfBank olarak, son 4 yıldır olduğu üzere bu sürecin de sürdürülebilirlik temalı olduğuna dikkat çeken Üstünsalih, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sürdürülebilirlik alanında birçok birincisi gerçekleştirmiş öncü bir banka olarak, gerçek dala sağladığımız krediler aracılığıyla yarattığımız tesir alanını çok daha verimli yönetebilmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda sürecimizin iki sürdürülebilirlik performans kriterini de çevresel ve toplumsal temalı kredi gayesi halinde belirlemeyi uygun bulduk. Bilim Temelli Amaçlar Girişimi’ne (SBTi) kredi faaliyetlerinden kaynaklı sera gazı emisyonlarına ait azaltım gayelerini onaylatan birinci Türk bankası olarak kelam konusu performans kriterlerini de bu yaklaşımımıza paralel bir formda belirledik. Bundan sonraki süreçte de hem kredi eserleri tarafında hem de memleketler arası fonlama alanında sürdürülebilir eser ve süreçlerle Türk bankaları ortasındaki öncü pozisyonumuzu muhafazaya devam edeceğiz.’’

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.