DOLAR
32,1922
EURO
35,1006
ALTIN
2.520,69
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
24°C
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

İklim Değişikliği Kaygıyı Arttırıyor!

İklimin psikolojimize olan tesirlerini karmaşık bir formda şekillendiren birçok farklı dinamik bulunmaktadır. Öncelikle, iklim değişikliği, gelecekteki belirsizliklerle ilgili tasa yaratan değerli bir faktördür. Beşerler; doğal felaketler, hava olayları üzere mevzularda geleceğe dair belirsizliklerle karşılaştıkça, ruhsal sıhhatleri olumsuz istikamette etkilenmeye başlayacaktır.

İklim Değişikliği Kaygıyı Arttırıyor!
27.12.2023 12:48
3
A+
A-

İklimin psikolojimizi etkilemesinin nedenleri neler olabilir?

İklimin psikolojimize olan tesirlerini karmaşık bir formda şekillendiren birçok farklı dinamik bulunmaktadır. Öncelikle, iklim değişikliği, gelecekteki belirsizliklerle ilgili tasa yaratan kıymetli bir faktördür. Beşerler; doğal felaketler, hava olayları üzere mevzularda geleceğe dair belirsizliklerle karşılaştıkça, ruhsal sıhhatleri olumsuz tarafta etkilenmeye başlayacaktır. Bununla birlikte, iklim değişikliği, çevresel meseleleri ve hayat şekli değişikliklerini de beraberinde getirmektedir. Doğal felaketler, ekosistem ziyanları üzere olaylar, bireylerin çevresel meselelere karşı hassas olmalarına ve bu durumların psikolojilerini etkilemesine neden olmaktadır. Tıpkı vakitte, sahip oldukları hayat stillerini iklim değişikliği sebebiyle kısıtlandırmaları yahut değiştirmeleri de hayli telaş ve gerilim yaratan bir etkendir.

Peki, iklim değişikliğinin ruhsal tesirlerini fark etmek için hangi işaretlere dikkat etmelisiniz? 

  1. Üzüntü ve Çaresizlik: İklim değişikliğiyle ilgili sıkıntılar karşısında daima üzgün hissetme ve geleceğe dair ümitsizlik hisleri, gerilim seviyesinde artış, tasa yahut depresyon üzere duygusal değişikliklere sahip olabilirsiniz.
  2. Fiziksel Belirtiler: İklim değişikliğiyle ilgili fikirler nedeniyle uyku sisteminizde bozulmalar, baş ağrıları, mide rahatsızlıkları üzere gerilimin fizikî belirtileri, güç kaybı ve genel bir halsizlik durumu başlamış olabilir.
  3. Sosyal İzolasyon: İklim değişikliğiyle ilgili telaşlar, beşerler ortasındaki münasebetleri olumsuz etkileyerek toplumsal izolasyona yol açan temel bir sebeptir. İklim telaşı nedeniyle etrafınızla ilişki kurmaktan kaçınma yahut toplumsal etkileşimde azalma gözlemliyorsanız bu hususa dikkat etmenizde yarar vardır.
  4. Konsantrasyon Zorlukları: İklim değişikliğiyle ilgili fikirlerinizin, günlük görevlerinize odaklanmanızı zorlaştırabilir.
  5. Doğayla İrtibatta Azalma: Doğal etraf ile temasta bir azalma yahut doğal alanlara olan ilginizi kaybetmiş olabilirsiniz.
  6. İklimle İlgili Obsesyon: Sürekli iklim değişikliği konusunu düşünüyor ve bu hususta daima telaş duyuyor olabilirsiniz.

Bu belirtiler elbette bireyden şahsa değişim göstermektedir.  Bu belirtilerin siz de var olduğunu düşünüyorsanız, diğerleriyle durumunuzu paylaşabilir ve gerekli gördüğünüz yerde uzman takviyesi alabilirsiniz.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.